RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Запобігає головному болю і допомагає схуднути: чому корисно пити більше води

Недостатнє споживання води може призвести до зневоднення, яке спричиняє масу неприємних наслідків. Дієтолог Олег Швець розповів, скільки склянок випивати в день, щоб запобігти головному болю, покращити роботу мозку, прискорити схуднення.

"Пити достатньо - одна з найпростіших і найкращих звичок, яку ви можете практикувати щодня для загального здоров’я. Зазвичай рекомендується випивати шість-вісім склянок води по 250 мл на день", - пише лікар у Facebook. Далі він наводить 7 підтверджених переваг для здоров'я від споживання більшої кількості води.

Читайте також: Чому всі радять пити воду з лимоном натщесерце: корисні властивості напою.

Фото: facebook.com/oleg.shvets.545

Сприяє кращій фізичній працездатності

При недостатній гідратації толерантність до рухової активності може погіршитися. Особливо під час інтенсивних тренувань або сильної спеки. Тому під час фізичної активності важливо пити більше води.

Впливає на рівень енергії та роботу мозку

Навіть легке зневоднення може негативно вплинути на багато аспектів функцій мозку. Дослідження за участю молодих жінок показало, що втрата рідини після фізичних вправ погіршує настрій, концентрацію, збільшує частоту головного болю. Для чоловіків втрата рідини шкідлива для оперативної пам'яті, посилює тривогу та втому.

Запобігає головним болям

У деяких людей зневоднення може спричинити головний біль та мігрень. За результатами деяких досліджень, питна вода допомагає полегшити цей неприємний симптом.

Допомагає справитися із запором

Збільшення гідратації допомагає знизити запор. Особливо корисним напоєм є мінеральна вода, багата на магній і натрій, яка збільшує частоту випорожнень у людей із запорами. Водночас, споживання такої води має бути обмежене. Переважно необхідно вживати воду нормальної мінералізації.

Фото: Getty Images

Допомагає при сечокам'яній хворобі

Більше споживання рідини збільшує об'єм сечі, що проходить через нирки. Це зменшує концентрацію мінералів, тому менша ймовірність їх кристалізації та утворення грудок. Вважається, що вода також допомагає запобігти початковому утворенню каменів, але для підтвердження цього необхідні додаткові дослідження.

Зменшує похмілля

Вживання алкоголю може призвести до зневоднення. Воно не є основною причиною похмілля, проте викликає такі симптоми, як спрага, втома, головний біль та сухість у роті. Хороший спосіб зменшити похмілля – випивати склянку води між прийомами алкогольних напоїв та одну велику склянку води перед сном.

Читайте також: Лікар розповів, чи допоможе активоване вугілля полегшити стан при похмілля.

Допомагає схуднути

Ця теза пов’язана з тим, що вода підвищує почуття ситості. Деякі дані свідчать про те, що збільшення споживання води сприяє втраті ваги внаслідок незначного прискорення метаболізму, що збільшує кількість калорій, яка спалюється щодня.

Також Олег Швець наголошує на важливості часу пиття. Найкраще пити воду за півгодини до їди. Це допомагає почуватися ситим, а значить споживати менше калорій.

Раніше лікар дала поради, як виробити звичку пити достатню кількість води.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я