RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як виробити звичку пити достатню кількість води: поради лікаря

Про те, що важливо і корисно випивати денну норму чистої води, чули, мабуть, усі. Така необхідність пояснюється дуже просто: вода доставляє живильні речовини і кисень до всіх органів тіла. Циркулюючи з кровотоком, вона не просто забезпечує всі системи організму життєво необхідними елементами, але і розчиняє корисні компоненти і солі, прискорюючи їх засвоєння клітинами, і на цьому її важлива роль для нашого орнанізму не закінчується. Лікар- ендокринолог Ілона Ханько детально розповіла про користь цієї речовини та про те, як виробити звичку пити достатню її кількість.

Ілона ХанькоФото: instagram.com/likar_khanko

"Скільки ви випиваєте води за день?" - це питання я ставлю майже на кожній консультації. І часто чую у відповідь: "Стакан води вранці і ще декілька раз за день п’ю чай і каву". Однак важливо розуміти, що не вся рідина - це є вода. Все, що не є чистою водою, сприймається організмом як їжа", - пояснює експертка на своїй сторінці у Instagram.

За словами фахівця, на кожну склянку чаю і кави потрібно випивати ще мінімум одну склянку води. "Я вже не кажу про солодкі газовані напої, де стільки цукру, що одним стаканом води не обійтись, щоб його переробити", - додає лікарка.

Для чого пити воду?

"Всі процеси в організмі відбуваються у воді: ділення клітин, розщеплення жирів, створення нових клітин не відбувається без участі води, - наголошує спеціалістка. - Як ви знаєте, ми складаємось з Н2О. Тому пити воду потрібно тим, хто хоче схуднути, мати пружну підтягнуту шкіру, бути активним, мати гарну пам‘ять і т.д".

Фото: Getty Images

Як почати пити воду?

Виробити звичку. Для цього потрібно, щоб вода була в постійному доступі. Щоб куди б ви не подивились, на кожному столі стояла склянка з водою: на роботі, вдома, пляшечка з собою в дорозі. "Таким чином, коли ми будемо її постійно бачити, рука автоматично тягнутиметься, щоб зробити ковточок", - резюмує експертка.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я