RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Яка зубна паста краща, з фтором чи без: правила догляду за зубами

У питанні догляду за зубами важливо дотримуватися перевірених рекомендацій від фахівців, аби уникнути небажаних наслідків. Наприклад, знати, як часто потрібно міняти зубну щітку, правильно обирати пасту. Експерти з Міністерства охорони здоров'я України розповіли, який засіб краще використовувати, з фтором чи без, а також поділилися іншими порадами стосовно здоров'я зубів.

Так, на сайті відомства зазначається, що слід використовувати зубну пасту з правильною концентрацією фтору. Дорослим рекомендується обирати засіб, що містить щонайменше 1350 ppm фториду. У разі наявності підвищеної чутливості зубів, не варто використовувати пасти з вмістом цього компоненту.

Читайте також: Винні не лише цукерки: чому виникає карієс і як знизити ризик його розвитку.

Фото: unsplash.com

"Для дітей є спеціальні дитячі пасти, проте не завжди необхідно використовувати саме їх. Діти будь-якого віку можуть користуватись сімейною пастою, якщо вона містить 1350-1500 ppm фториду. Кількість зубної пасти на щітці для дітей має бути розміром з горошинку", - також пояснюють спеціалісти.

Інші важливі поради, які допоможуть зберегти зуби здоровими

  • чистіть зуби не менше 2 хвилин двічі на день: від цього буде залежати ефективність очищення ротової порожнини, і правильна техніка зменшує ризик виникнення карієсу та хвороб ясен.
  • Обирайте правильну техніку чищення. Найбільш ефективною визнана техніка Басса. Для її використання слід дотримуватися таких рекомендацій: розміщуйте щітку під кутом 45 градусів стосовно поверхні зубів. Робіть плавні "вимітаючі" рухи від передніх до задніх зубів. Жувальну поверхню зубів необхідно чистити круговими рухами. Не забувайте очищувати язик.

Читайте на тему: Не лише проблеми з зубами: лікар назвала причини неприємного запаху з рота.

Фото: unsplash.com

  • Використовуйте зубну нитку, за допомогою якої можна очистити важкодоступні ділянки ротової порожнини. Також регулярне її застосування зменшує ризик виникнення захворювань ясен та карієсу.
  • Вчасно змінюйте зубну щітку, адже на ній накопичуються бактерії, що можуть спричиняти запалення. Експерти радять оновлювати цю річ кожні три місяці.

Раніше стоматолог розвінчала міф про погані зуби.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я