RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Не варто вірити рекламі: дерматолог спростувала міф, що пори на обличчі можна "звузити"

У питаннях, що стосуються догляду за шкірою, варто дослухатися до досвідчених експертів. Це допоможе уникнути поширених помилок, та дізнатися інші, не менш важливі фактори. Наприклад, раніше фахівці розповідали, чи дійсно шкіра "звикає" до косметики, а також ділилися, як варто харчуватися при акне. Цього разу лікар-дерматолог Світлана Кочергіна спільно з порталом доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" пояснили, чому пори на обличчі не можна "звузити".

Читайте на тему: В чому переваги аптечної косметики - корисні поради і рекомендації.

Фото: unsplash.com

"Пори на шкірі "не вміють" звужуватись, адже не мають всередині м'язів, - йдеться у джерелі. - Пори неможливо звузити, попри всі ті запевнення, що сиплються з реклами. Проте за допомогою косметики можна зменшити кількість шкірного сала, яке накопичується, власне, в порах. За рахунок цього вони стають менш помітними. Рельєф шкіри при цьому залишається незмінним".

Отже, як зробити пори менш помітними: кілька порад від фахівців

  • якісне очищення шкіри - головне правильно, про яке слід пам’ятати. У разі наявності макіяжу на обличчі фахівці радять ввечері виконувати двоетапне очищення: спочатку демакіяж за допомогою міцелярної води або гідрофільної олії, потім - очищувальний гель чи пінка.
  • Використовуйте косметику з себорегулювальними компонентами, як-от саліциловою кислотою, ретинолом, цинком.
  • Не забувайте про зволоження шкіри, оскільки в інакшому випадку, на зневодненій поверхні, рельєф стає більш помітним. Один раз на тиждень можна робити легкий хімічний пілінг або використовувати ензимну пудру для відлущення ороговілих клітин.

Читайте також: Лікар назвала 6 причин відмовитися від домашніх масок та народних засобів для догляду за шкірою.

Тим не менше, дерматолог підсумовує, що мати пори - це нормально: "На деяких ділянках шкіри вони більш виражені (наприклад, ніс, підборіддя, лоб), на інших - менше (щоки, шия, тулуб). Піклуйся про себе та свою шкіру - прислухайся до її потреб, а не до гучної реклами чи трендів".

Фото: t.me/berezhy_sebe

  • Також дізнайтесь, як захистити шкіру від морозу та обвітрювання – косметолог дала корисну пораду.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я