RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Косметолог назвала популярні помилки, які можуть зіпсувати навіть здорову шкіру

Найдорожча і найбільш якісна косметика може не принести користі, якщо порушувати основні правила догляду за шкірою. Косметолог та дерматовенеролог Віталіна Ворошилова назвала помилки, які найчастіше призводять до проблем зі шкірою.

"Жінки не змивають декоративну косметику перед сном. Це веде до появи висипань, а також сприяє швидкому старінню шкіри. Намагаються "висушити" акне спиртом, що провокує сильніше загострення висипань, - розповіла лікар в інтерв'ю theLime. - Роблять чищення "домашніх умовах", що категорично не рекомендується. Справа в тому, що шкіра не підготовлена до процедури необхідним чином (недостатньо розширені пори). Як наслідок – з'являються рубці".

Фото: https://www.instagram.com/cosmetology_vitalina/

Також помилкою є підбір косметики не за типом шкіри, а за симптомами, які хочеться прибрати – сухість, жирність, висип тощо.

"Якщо керуватися такою логікою, це призведе до погіршення стану шкіри, а симптоми, які були від початку, почнуть стрімко загострюватися", - попередила Ворошилова.

Також експерт радить рідше чіпати обличчя руками, особливо якщо у людини жирний/комбінований тип шкіри. "В іншому випадку з'являтимуться нові запальні висипання", - говорить вона.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: