RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Як захистити шкіру від морозу та обвітрювання – косметолог дала корисну пораду на зиму.

Взимку шкіра обличчя піддається впливу морозу та вітру, через що її стан може погіршуватися – з'являється лущення, почервоніння, небажаний блиск. Косметолог та дерматовенеролог Віталіна Ворошилова розповіла про помилки у догляді за шкірою та дала пораду, як подбати про неї у зимовий період.

"Під дією агресивних факторів навколишнього середовища (низька температура, вітер, підвищена сухість повітря в приміщеннях внаслідок опалення тощо) шкіра швидше втрачає вологу, пошкоджується її захисний бар'єр. Тому якщо вам із настанням холодної погоди стало некомфортно з вашою звичайною косметикою, варто її поміняти", - розповіла лікар в інтерв'ю theLime.

Фото: stocksnap.io

Для людей із жирним та комбінованим типом шкіри Ворошилова рекомендує живильні та жирні креми на основі сквалену або олії ши. Власникам нормальної та сухої шкіри, крім додаткового зволоження, знадобиться також крем із інгредієнтом, який запобігає втраті вологи, наприклад, мінеральним маслом (mineral oil).

Фахівець радить взимку уважно стежити за реакцією шкіри на нову косметику: іноді її легко сплутати з почервонінням через мороз.

"Алергія може проявлятися відразу після нанесення (через кілька хвилин) або після декількох нанесень (уповільнений тип алергії). З'являються плями, дискомфорт, іноді свербіж і лущення, - каже Ворошилова. - Насправді ніхто не застрахований від алергії. Навіть найдорожча та гіпоалергенна косметика може стати причиною алергічної реакції. Головне в такому разі – вчасно звернутися до дерматолога для виявлення причин та усунення симптомів алергії”.

Читайте також, чому з'являється лупа і чи можна вилікувати її за допомогою шампуню. Лікар-трихолог Кузьма Хобзей розповів про усунення цієї популярної проблеми.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я