RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Лікар назвала 6 причин відмовитися від домашніх масок та народних засобів для догляду за шкірою

Багато жінок люблять випробувати на собі "новий супердієвий" рецепт домашньої маски для обличчя, який, як може здаватися, призведе до бажаних результатів - шкіра миттєво стане гладенькою та доглянутою. Перш ніж вдаватися до експериментів такого роду, слід добре ознайомитися із можливими наслідками. Лікар-дерматолог Марина Анфілова розповіла, чому вкрай важливо підбирати правильний догляд за шкірою та як уникнути помилок.

Лікар-дерматолог Марина АнфіловаФото: instagram.com/dr_anfilova_marina

На своїй сторінці в Instagram експертка пояснила, що від своїх пацієнтів часто чує питання на кшталт: "Чи можна прищі змащувати часником?", "Чи можна суху шкіру зволожувати медовими масками?", "Чи можна використовувати молоко для вмивання чутливої шкіри?", "Чи можна натерту картоплю використовувати як маску, якщо обличчя набрякає?", "Чи можна обличчя лимоном протирати, якщо воно все у плямах?". "Так, можливо, комусь до вподоби народна медицина і хтось відчуває її ефективність, але..." - відповідає на них лікарка. Нижче вона перерахувала основні причини, чому варто відмовитися від домашніх масок та народних засобів для догляду за шкірою.

Фото: unsplash.com

Чому слід відмовитися від народних засобів для догляду за шкірою?

  • Овочі та фрукти необхідно вживати за їх прямим призначенням! Екстракти, які беруть з трав, овочів, фруктів - це зовсім інші речі. Вони очищаються, обробляються і додаються у косметичні засоби у необхідних концентраціях.
  • Ефективність таких домашніх масок не є доведеною на науковому рівні.

"Ваша троюрідна бабуся, яка мастилася все життя соняшниковою олією і не мала жодної зморшки, просто мала хорошу генетику", - пояснює фахівець.

  • У щоденному догляді важливими є інші моменти: сонцезахисні засоби,здорове харчування, сон, питний режим, відмова від паління, очищення шкіри і зволоження.
  • За ті гроші, які ви витратите на "чудодійну омолоджувальну маску з вершків, вівсянки, меду", ви зможете купити аптечний засіб дійсно хорошої якості.

"Я не рекомендую домашні рецепти по догляду за шкірою, тому, що часто лікую ускладнення, які виникають після нанесення на шкіру "масочки з домашнього меду", "соку алое, вирощенного на підвіконні", "скрабу з меленої кави та ківі", "кубиків льоду з відвару березових бруньок", - назвала лікарка наступну причину.

  • В Україні є багато чудових лікарів-дерматологів, який підберуть вам ефективний домашній догляд з урахуванням навіть мінімальних фінансових можливостей.

Почитайте також, як не зіпсувати шкіру домашніми засобами: корисні поради косметолога.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я