RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чи дійсно шкіра "звикає" до косметики і потрібно змінювати догляд: правда і міфи

Існує поширена думка, що через тривале використання однієї косметики шкіра може до неї "адаптуватися", тому необхідно змінювати догляд за шкірою. Чи так це насправді пояснила лікар-дерматолог Світлана Кочергіна для Платформи доказової інформації про здоров'я "Бережи себе".

За словами експертки, якщо ваш улюблений крем почав давати не такий результат, як це було раніше, це не означає, що шкіра до нього "звикла". Це ознака того, що змінився стан шкіри. Адже її потреби коливаються відповідно до пори року, кліматичних умов, гормональних змін, стресу, віку, препаратів і вітамінів, які ви приймаєте.

Читайте також: Косметолог назвала популярні помилки, які можуть зіпсувати навіть здорову шкіру.

Фото: unsplash.com

Наприклад, як пояснила дерматолог, взимку шкіра потребує більшого зволоження у зв'язку з опалювальним сезоном та перепадами температур. А влітку на обличчі може посилюватись жирний блиск.

Також можливо, що косметика вже дала той результат, на який ви від неї очікуєте. Наприклад, ви використовуєте сироватку для освітлення пігментації. Спочатку ви помічаєте гарний ефект, а за кілька місяців ситуація ніби залишається на одному рівні.

Лікар каже, що це означає, що косметика вже спрацювала і тепер діє на підтримку результату. До того ж, на початку користування ми чітко бачимо контраст між "до" та "після", а потім звикаємо до свого відображення у дзеркалі, і нам здається, що нічого не змінюється.

На що слід звернути увагу у таком разі?

Якщо вам не подобається ефект від засобу, ви завжди можете замінити його. Однак якщо вас все влаштовує – міняти догляд профілактично не потрібно.

Якщо у вас здорова шкіра і ви не проходите медикаментозну терапію у зв'язку з певним захворюванням, експерти рекомендують переглядати весь догляд приблизно раз на півроку. Насамперед, щоб визначити актуальні потреби шкіри та при необхідності щось підкоригувати.

Фото: t.me/berezhy_sebe

Дізнайтеся також, як захистити шкіру від холоду: прості поради на кожень день.

Цікаві новини для вас:

Як харчуватися при акне: лікар дала список корисних та шкідливих продуктів.

Не вмивайтеся гарячою водою: правила догляду за обличчям і руками в морозну погоду.

Чому тріскаються п'яти і як правильно за ними доглядати в домашніх умовах.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я