RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як захистити шкіру від холоду: прості поради на кожен день

У лютому 2023 року в Україну повернуться морози, і якщо ваша шкіра реагує на холод сухістю та дискомфортом, слід подумати про її захист.

Центр громадського здоров'я перерахував такі ознаки ксерозу - сухості шкіри, що розвивається під впливом низької температури повітря: стягнутість і свербіж, лущення, почервоніння, поява тріщин, які можуть кровоточити. Залишати без втручання такі симптоми не можна, інакше може розвинутись атопічний дерматит (екзема) або бактеріальне зараження та запалення ранок.

Фото: Getty Images

Американська академія дерматології радить наступні кроки догляду за шкірою взимку. Стосуються вони не лише обличчя та рук, а й усього тіла.

Очищення обличчя

Переконайтеся, що ваш очищуючий засіб наповнює шкіру вологою, а не виводить її. Шукайте продукти, на етикетці яких написано "м'який" та "зволожуючий". Уникайте засобів зі спиртом, оскільки вони можуть висушити шкіру.

Читайте також: Як подбати про руки в холодну погоду, щоб шкіра не сохла і не тріскалася.

Очищення тіла

Тіло потребує такого ж догляду, як і обличчя. Використовуйте густі очищуючі гелі або муси без віддушок. Для пацієнтів з екземою гарним вибором є продукти, що містять вазелін, олію дерева ши (олію каріте) та силікони.

Зволожуючий крем для обличчя

Легких зволожуючих лосьйонів може бути недостатньо для захисту шкіри у холодному та сухому кліматі. Використовуйте креми, олії або бальзами. Останнім часом популярністю користуються засоби із гіалуроновою кислотою. Цей інгредієнт зволожує, а не відлущує, як інші кислоти. Олія жожоба - ще один гарний зволожуючий інгредієнт. Деякі засоби на основі молочної кислоти також здатні відлущувати суху шкіру, допомагаючи підтримувати її зволоженість.

Крем для тіла

Після душу не зайвим буде зволожити шкіру тіла. Віддавайте перевагу густим кремам, у складі яких є гіалуронова кислота, ліцерин, ланолін, мінеральна олія, вазелін та олія ши.

Читайте також: Як доглядати за сухими губами для профілактики тріщин: топ-5 порад.

Омолоджуючі продукти

Багато дерматологів рекомендують взимку звести до мінімуму використання продуктів, що містять антивікові інгредієнти: гліколева кислота, саліцилова кислота або ретинол. Ви можете використовувати їх рідше або у меншій концентрації. Причина в тому, що такі компоненти можуть бути досить агресивними, відлущуючи шкіру та підвищуючи її чутливість.

Сонцезахисний крем

Навіть узимку сонцезахисний крем потрібно наносити на обличчя, шию, вуха та руки. Шукайте зволожуючі засоби, креми замість лосьйонів або спреїв. Інший варіант – використовувати зволожуючий крем, а зверху наносити сонцезахисний. При цьому засіб повинен мати фактор SPF щонайменше 30.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: холод, шкіра