RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Як не потрібно грітися взимку: помилки, яких слід уникати

Під час війни в умовах тривалої відсутності електроенергії та опалення переохолодження загрожує українцям не лише на вулиці, а й у приміщеннях. Саме тому Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) випустило пам'ятку, як не потрібно грітися. Поради стануть у нагоді всім, незалежно від побутових умов.

Фото: Getty Images

Помилка 1: Грітись алкоголем

"Дуже погана ідея – грітися алкоголем, – йдеться у публікації МОЗ у Telegram. - Вживання спиртного на вулиці в мороз чи холод створює ілюзію тепла і водночас призводить до величезної його втрати".

Помилка 2: Курити

Цигарки, у тому числі електронні, уповільнюють кровообіг у руках та ногах, сприяючи замерзанню.

Читайте на тему: Як впливають на здоров'я різкі морози і що треба робити: українцям дали поради.

Помилка 3: Носити прикраси

Фахівці попередили, що каблучки, сережки та інші металеві прикраси швидко охолоджуються та під час контакту зі шкірою охолоджують і її. Це не тільки уповільнює рух крові в пальцях, а може призвести до обмороження шкіри.

Важливим сигналом переохолодження є поколювання замерзлої шкіри. Відчувши його слід терміново знайти тепле місце, де можна зігрітися. Також не можна нічим розтирати шкіру, щоб зігрітися, особливо снігом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я