RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як не перепити на Новий рік: лікарі дали поради щодо вживання спиртних напоїв

Чимало людей не уявляють святкування Нового року без алкогольних напоїв. Тому важливо взяти на замітку кілька рекомендацій, які допоможуть швидко не сп'яніти та мати гарне самопочуття протягом усієї святкової ночі. Відповідними порадами поділилися фахівці з Центру громадського здоров'я МОЗ України.

"Вживання алкоголю послаблює імунну систему, призводить до збільшення ризику травматизації та смерті, є однією з причин деяких типів раку.Тож найкращим рішенням буде повна відмова від алкоголю. Але якщо вам це складно зробити, хоча б мінімізуйте шкідливий вплив спиртних напоїв на свій організм", - йдеться у публікації, яка з’явилася на офіційному сайті Центру.

Читайте також: Як не переїдати за новорічним столом: топ-7 правил харчування під час свят.

Фото: unsplash.com

Кілька ключових порад, які допоможуть мінімізувати шкідливий вплив алкоголю на організм

  • обов'язково поїжте перед вживанням спиртного;
  • не вживайте занадто багато алкоголю за один раз;
  • не запивайте алкогольні напої газованими, оскільки тоді ви сп'янієте ще швидше;
  • пийте достатню кількість води протягом усього застілля.

Експерти розповідають, що вживання спиртного, кави чи енергетичних напоїв підвищує артеріальний тиск, а в поєднанні з ліками алкоголь може призвести до серйозних наслідків для здоров'я. Також фахівці не радять лікувати похмільний синдром новою порцією спиртних напоїв, натомість вони рекомендують прийняти контрастний душ та випити побільше звичайної питної води.

"Єдиний ефективний засіб, що допомагає від похмілля, — уникнути його, відмовившись від алкоголю", - наголошують експерти.

Читайте на тему: Психолог порадив, як створити святковий настрій перед Новим роком-2024.

Фото: unsplash.com

Згідно з результатами дослідження щодо поширеності основних факторів ризику неінфекційних захворювань STEPS в Україні, кожна п’ята (19,7%) людина вживала шість і більше доз алкоголю за епізод вживання, зазначається у джерелі.

Також на сайті повідомляється, що вживання спиртного залишається одним із провідних факторів ризику смерті та інвалідності у всьому світі. За оцінками ВООЗ, щорічно близько 3 мільйонів людей у всьому світі помирають саме з цієї причини, а це - одна людина кожні 10 секунд.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я