RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Психолог порадив, як створити святковий настрій перед Новим роком-2024

Україна вже вдруге зустрічатиме новорічні свята у стані повномасштабної війни. Через пережиті події та особисті трагедії багато українців не відчувають бажання святкувати Новий рік-2024. Проте з психологічної точки зору існує багато причин, чому навіть у непрості часи корисно дати новорічним святам шанс. Соціальний психолог Ілля Бачурін для Платформи доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" дав кілька порад, як створити настрій перед святом.

Читайте також: Як не переїдати за новорічним столом: топ-7 правил харчування під час свят.

Фото: unsplash.com

"Новорічні та різдвяні свята символізують перемогу майбутнього над минулим. Святкування у воєнний час дає нам змогу зосередитися на майбутньому, виховуючи надію та оптимізм, що попереду - світліші дні. Ця надія може бути потужним мотиватором для подолання поточних труднощів", - сказав він.

Крім цього, за його словами, новорічні традиції впорядковують наше життя та додають нам опори за часів невизначеності. Адже часто вони пов’язані зі зрозумілими, конкретними та навіть приємними завданнями та ритуалами.

"Відчуття спільності та приналежності часто супроводжують спільне святкування, особливо якщо ми маємо справу зі спільними ритуалами. Наприклад, колядуванням, щедруванням, походами в гості, навіть спільним приготуванням страв та прикрашанням ялинки — все це має свій позитивний вплив на відчуття психологічного добробуту та дає змогу краще долати навіть хронічний стрес, - зазначає Бачурін. - Нарешті, якщо Ми святкуємо, це означає що Вони не перемогли!".

Як створити святковий настрій: добірка новорічних справ

  • Створіть невелике різдвяне диво для тих, хто найбільше цього потребує. Наприклад, станьте "Таємним Сантою" для дитини з дитячого будинку або підготуйте новорічний подарунок для друга-захисника.
  • Скажіть або напишіть слова вдячності за те, що було в цьому році, зателефонуйте тим, кому давно збиралися або приготуйте новорічну листівку з подарунком.
  • Організуйте зустріч або запросіть відсвяткувати Новий рік тих, кому самотньо.
  • Додайте новорічної краси там, де її не вистачає. Нехай вогники святкової ялинки світять не лише у вашій квартирі. Є ще багато місць, які можна прикрасити та поділитися тим самим різдвяним настроєм.

Фото: unsplash.com

Дізнайтеся, що дарувати рідним та коханим на Новий рік 2024: найкращі ідеї.

Цікаві новини для вас:

Яка їжа допоможе полегшити похмілля: експерт порадила корисні продукти.

Якою буде погода на Новий рік і коли чекати на похолодання: з'явився свіжий прогноз.

Не поспішайте їх викидати: лайфхак з кірками від апельсину на зимові свята.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я