RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Дієтолог назвала 7 корисних звичок, які підтримують молодість мозку

У мережі можна знайти безліч порад стосовно того, яких корисних звичок варто дотримуватися, аби підвищити якість свого життя. На противагу загальним діям, які покращують самопочуття та настрій, є ті, які позитивно позначаються на роботі нашого мозку. Про що саме йдеться та чому це важливо, на своїй сторінці у Facebook розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.

Фото: unsplash.com

Звички, які допомагають зберегти молодість мозку

  • Контроль ваги: зайвий жир - джерело запалення в усьому організмі, і мозку також. Запалення поіршує роботу нейронів, їхню комунікацію, наслідком чого є погана памʼять, схильність до депресій, негативних емоцій.
  • Контроль кровʼяного тиску та рівня цукру в крові. Перепади тиску та цукру, часті стрибки негативно впливають на памʼять та концентрацію уваги.
  • Вживання продуктів, багатих поліфенолами, "рибними" і "горіхово-насінневими" омега-3 жирними кислотами, лецитином та фосфоліпідами, - продуктів, з яких в організмі утворюється корисний оксид азоту.
  • Активний спосіб життя: рух оздоровлює і омолоджує мозок, покращує памʼять. Фахівець радить чітко формувати свої думки під час руху (вправ, ходьби, танців), оскільки, за її словами, це підсилює увагу та памʼять.

Читайте також: Чому всі радять пити воду з лимоном натщесерце: корисні властивості напою.

  • Режим дня: має бути якісний сон та пробудження.
  • Активний відпочинок: переключайте увагу на природу і емоції, які вона дарує: тим самим вдасться позитивно вплинути на роботу мозку.
  • Соціальна активність - ще одна звичка, від якої залежить молодість нашого мозку.

"Нам потрібно їсти ті продукти, які звичні для нас, які оточують нас. Це зелені листові овочі, в яких міститься багато вітаміну К, морська з високим вмістом омега-3 жирних кислот, яйця. Також корисними є: буряк, ягоди, чорнослив", - розповідає спеціалістка в опублікованому ролику.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я