RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Допомагає серцю та захищає печінку: дієтолог розповіла, чим корисна рукола

У складі свіжої полуниці міститься багато корисних для здоров’я речовин, але не менше їх можна знайти у ще одному популярному продукті – руколі. Дієтолог Габріель Керрі, яка закінчила професійний курс "Магістр наук і зареєстрований дієтолог" (MS/RDN Professional Program) та отримала відповідну спеціальність, розповіла детальніше про користь цієї зеленої рослини.

"Рукола насичена поживними речовинами, має високий вміст клітковини та корисних фітохімічних речовин. Також у складі цього продукту є антиоксиданти, що допоможуть запобігти пошкодженню ваших клітин", - йдеться на сайті, на якому спеціалістка публікує свої матеріали.

Фото: unsplash.com

Корисні властивості руколи

У цьому продукті мала кількість цукру, калорій вуглеводів та жиру. Зате у ньому багато важливих поживних речовин, а саме:

вітамін А - потужний антиоксидант, який підтримує імунну функцію, ріст клітин, загальне здоров'я очей та добре впливає на роботу серця, легенів і нирок.

Вітамін К - сприяє згортанню крові. Експерт радить обговорити вживання цього компоненту зі своїм лікарем у разі, якщо ви приймаєте препарати для розрідження крові.

Вітамін С або аскорбінова кислота - потужний антиоксидант, який допомагає підтримувати імунну систему, покращує засвоєння заліза з їжі та загальне здоров'я тканин.

Фолієва кислота – вітамін групи B, який важливий для жінок у період вагітності чи планування дитини. Він допомагає підтримувати виробництво ДНК та іншого генетичного матеріалу.

Калій – мінерал, який є життєво важливим для нервової та серцевої діяльності. Цей компонент сприяє нормальному скороченню м'язів, тому якщо ви відчуваєте судоми в ногах посеред ночі, це може вказувати на дефіцит калію в організмі. Також цей компонент зменшує негативний вплив натрію і може бути корисним для людей з високим кров'яним тиском.

Читайте на тему: Печінці шкодить не тільки алкоголь: дієтолог назвала продукти, від яких варто відмовитися.

Кальцій – мінерал, який сприяє нормальному та ефективному згортанню крові. Цей компонент також необхідний для здорових кісток, зубів а також є важливим для нормальної роботи м'язів та нервів.

Фото: unsplash.com

Інші корисні властивості руколи для здоров'я

Зниження ризику раку. Рукола - це той продукт, який має специфічні протиракові властивості. Він є джерелом глюкозинолатів, сірковмісних речовин, що борються з онкологією.

Профілактика остеопорозу. Кальцій та вітамін К - ключові поживні речовини для гарного здоров'я кісток, і їх достатньо у складі цього продукту.

Зниження ризику діабету. Рукола - хороше джерело клітковини, яка регулює рівень глюкози в організмі та знижує резистентність до інсуліну.

Позитивний вплив на серце. Вживання хрестоцвітих овочів, як відомо, має позитивний вплив на наше серце.

Захист печінки. Рукола багата хлорофілом, який запобігає пошкодженню печінки та ДНК афлатоксинами, сімейством токсинів, що виробляються певними грибами, які зустрічаються на сільськогосподарських культурах.

Метаболізм і м'язова маса. Рукола - один із небагатьох продуктів, у складі якого є високий вміст сіртуїну - це група білків, які регулюють кілька функцій в організмі. Цей білок регулює метаболізм, збільшує м'язову масу та допомагає спалювати жир.

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я