RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Вчені назвали дієту, яка продовжує життя жінок: що в неї входить

Середземноморська дієта корисна для боротьби з депресією, інсультом та деменцією, а також може допомогти жінкам прожити набагато довше. Дотримання її правил харчування може знизити ризик смертності від усіх причин.

Як повідомляє "Глобальний Альянс Медичних Знань" (GMKA) з посиланням на дослідження вчених із Brigham and Women's Hospital, жінки, які харчувалися за принципами цієї дієти, мали на 23% менший ризик померти від різних хвороб, зокрема від раку та серцево-судинних. захворювань.

Читайте також: Продукт довгожителів: дієтолог розповіла про користь сала.

Фото: pixabay.com

Що входить до Середземноморської дієти

Головними особливостями цієї системи харчування є вживання їжі рослинного походження: овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів, насіння, бобових. Серед корисних жирів – оливкова олія, зазвичай першого віджиму.

Також меню Середземноморської дієти може складатися з риби, у помірній кількості, птиці, молочних продуктів. У раціоні може бути невелика кількість алкоголю. Споживання червоного м'яса, солодощів та оброблених продуктів краще обмежити.

У дослідженні, яке тривало 25 років, взяли участь понад 25 тисяч жінок, на його початку середній вік учасниць складав 54 роки. Воно показало, що Середземноморська дієта може сприяти кращому здоров'ю та довголіттю.

Переваги пов'язують із поліпшенням кардіометаболічного здоров'я та зменшенням запалення. Це важливо, оскільки запалення природно підвищується з віком, а також пов'язане з розвитком раку, серцево-судинних захворювань, діабету та ожиріння.

Дізнайтеся також, як харчуватися на роботі, щоб не нашкодити здоров'ю: поради дієтолога.

Цікаві новини для вас:

Захищають від старіння та хвороб: дієтолог назвала корисні властивості грибів.

Чому варто регулярно їсти оселедець: дієтолог розповіла про корисні властивості риби.

Гречка нормалізує холестерин, а пшоно усуває набряки: чим корисні каші для здоров'я.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я