RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Чому не можна використовувати косметику після терміну придатності: пояснення експертки

Використовувати косметику варто з урахуванням рекомендацій, які зазвичай вказані на упаковці. І раніше експерти поділилися, чи справді шкіра може звикнути до косметичних продуктів, а цього разу засновниця бренду доглядової косметики LoveLoss Анна Войтенко розповіла, чому не слід застосовувати компоненти після закінчення їх терміну придатності. Відповідь на це питання вона дала в рамках подкасту Ангеліни Усанової "Про зовнішню та внутрішню красу".

Читайте також: Чи правда, що колаген розгладжує зморшки: лікар дала відповідь.

Фото: unsplash.com

Чому не можна використовувати косметику після закінчення її терміну придатності: кілька причин

  • може змінитися текстура засобу, його аромат
  • може змінитися сама дія на шкіру - і це найголовніша ознака

"Під час створення певної косметичної формули косметика перевіряється у спеціальних шафах, спеціальних приладах на термін придатності, і всі партії продуктів, які випускаються, зберігаються на виробництві до повного закінчення терміну - задля того, щоб в будь-який час можна було зробити перевірку", - пояснює фахівець.

"Якщо у засобі не використовуються сильні агресивні консерванти, то ми бачимо, що коли закінчується термін придатності, можна навіть по аромату відчути, що косметика вже не працює, - також говорить експертка. - Якщо там використані якісь супер агресивні компоненти, які продовжують термін використання продукту, насправді це означає, що косметика не дуже класної якості".

Тому Войтенко не радить використовувати засоби, у яких закінчився термін дії. "Я, як людина, яка в минулому страждала на сильне акне, знаю, що краще вибірково використовувати і перевіряти складники", - додає вона.

Читайте на тему: Спеціаліст має зупинити: косметолог пояснила, чому шкідливо сильно збільшувати губи.

Зберігання косметики

"Важливо правильно зберігати засоби, і зазвичай на упаковці вказані умови, за яких вони мають зберігатись. В холодильнику класно зберігати якісь креми чи сироватки. Очищення можна зберігати просто у ванній - в принципі на такі засоби не сильно впливає саме температура", - розповідає Анна.

"Є багато продуктів, які у своєму складі мають такі компоненти, які при потраплянні сонячного світла на них, можуть змінювати свою текстуру, мати потім осад, - підсумовує фахівець. – Важливо, щоб упаковка була захищена, темна, щоб на неї не потрапляло сонячне світло".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я