RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Спеціаліст має зупинити: косметолог пояснила, чому шкідливо сильно збільшувати губи

Сьогодні багато жінок роблять корекцію губ, змінюючи їхню форму та розмір за допомогою філерів. І хоча процедура є трендовою та добре освоєною майстрами, іноді вона загрожує ускладненнями. Про них косметолог Антоніна Лісик розповіла YouTube-каналу Олени Мілованової.

Читайте також: Хірурги назвали найпопулярнішу пластичну операцію у світі, і це не збільшення грудей.

Фото: Getty Images

"Якщо ми говоримо про миттєві ускладнення, ми одразу бачимо ішемію - коли ми потрапляємо якоюсь кількістю філера в судину, там блокується кровообіг, і це призводить до некрозу та відмирання тканин. Щоб прибрати ці наслідки, ми використовуємо екстрений протокол. За 1-3 доби ми можемо зупинити цей процес, і тканини та кровотік відновляться", - говорить Лисик.

Розпізнати цей побічний ефект можна за появою синця та побіління губ у зоні корекції.

"Якщо ви бачите на губах білу плямку, яка зміщується вгору по ходу артерії, виникає "мармуровість" з прожилками, вам необхідно терміново звернутися до свого фахівця, щоб одразу почати ліквідувати ці наслідки. Час іде не на дні, а на години та хвилини. Тоді потрібно інтенсивно працювати зі спеціалістом, щоб це прибрати", – попередила косметолог.

Фото: https://www.youtube.com/@MILOVANOVA

При цьому експертка зауважила, що такі випадки бувають рідко. Головне – працювати з професіоналами, а не майстрами-самоуками, а також у жодному разі не можна робити собі ін'єкції самостійно.

Читайте також: Не треба цього робити: лікар назвала безглузді та шкідливі процедури для краси та здоров'я.

Ще одним ускладненням корекції губ Антоніна Лисик називає надмірне захоплення процедурою.

"Як би дивно це не було, занадто великі губи - це ускладнення та побічний ефект. Це травматично для тканин і судин, - каже вона. - Також філер може мігрувати, якщо його занадто багато в тканинах, якщо він неправильно поставлений, ін'єкція була вище контуру губ або занадто глибокою".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я