RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Чи правда, що колаген розгладжує зморшки: лікар дала відповідь

Перші зморшки на шкірі – це закономірний етап, пов’язаний зі старінням, яке намагаються "посунути" за допомогою косметологічних процедур та інших способів. Лікар дієтолог-ендокринолог Катерина Толстікова розповіла, чому потрібен колаген нашому організму і чи потрібно пити добавки колагену, який є основним структурним компонентом шкіри.

"Перше і найважливіше, з чого витікає все інше - колаген - це білок, після розщеплення амінокислоти. Первинною амінокислотною послідовністю колагену є гліцин-пролін-Х або гліцин-Х-гідроксипролін", - написала лікар на сторінці в Instagram.

Читайте також: Як довго потрібно користуватися кремом, щоб зрозуміти, чи він дійсно покращує шкіру.

Толстікова акцентувала увагу на тому, що, якщо в організмі є дефіцит білку і ми не добираємо його добову норму, добавки колагену будуть йти на необхідності організму і закривати цей дефіцит.

Фото: instagram.com/dr.tolstikova/

"Ви не керуєте тим, де засвоюється колаген - йде він до волосся, до шкіри, до нігтів. Маєте дефиціт - закриваєте його колагеном", - наголосила лікар.

Читайте також: Призводить до випадіння: трихолог розповіла про шкоду нарощеного волосся.

Вона додала: "Але, якщо ви будете доїдати білок, у вас не буде інших дефіцитів, ви будете вести здоровий спосіб життя, не будете палити, вживати алкоголь - тобто, не будете руйнувати білок і не будете стресувати (що в принципі майже неможливо), тоді колаген, який ви вживаєте у вигляді добавки, буде йти зверху - для вашого волосся, для вашої шкіри і ваших нігтів".

Толстікова наголосила, що добавки колагену - це справді річ, яка працює, проте є кілька "але".

"І от про ці "але" нам ніхто не говорить, а без них колаген - не більше, ніж маркетинговий хід", - резюмувала вона.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я