RU  UA

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Лікар розповіла, як часто потрібно робити гінекологічне УЗД, якщо немає скарг

Для підтримки гормонального здоров'я фахівці радять жінкам дотримуватися певного раціону. Також важливим є вчасне проходження необхідних медичних обстежень, і цього разу лікар ультразвукової діагностики Нелла Волик спільно з акушером-гінекологом Людмилою Шупенюк пояснили, як часто потрібно робити гінекологічне УЗД, якщо немає скарг.

"Будь-який огляд варто проходити один раз на рік, у тому числі і ультразвукове дослідження по гінекології. Якщо у жінки немає жодних скарг, на підставі попередніх результатів до неї нема ніяких питань, то вона може прийти в будь-який день циклу за виключенням періоду менструації, якщо ми говоримо про жінок зі збереженою менструальною функцією", - ділиться спеціалістка у ролику, який вже опублікований на YouTube.

Читайте також: Як харчуватися жінкам після 50 років, щоб полегшити період менопаузи.

Фото: unsplash.com

"З іншого боку, якщо обирати то, можна, напевно, сказати, що більш сприятливою може бути перша половина менструального циклу. Умовно, можна сказати - до 12-14 Дня циклу, але це не є принципово", - додає лікарка.

Також фахівці зазначають, що у разі виявлення якихось проблем експерти самі скажуть коли пацієнтці краще прийти на повторний огляд.

Які гінекологічні захворювання можна виявити за допомогою УЗД

Волик наголошує, що УЗД жодним чином не заміняє обстеження на кріслі, і в тому числі і необхідні лабораторні обстеження.

Читайте на тему: Лікар дала 7 порад, які допоможуть зменшити прояви ПМС у жінок.

"Ультразвук може дуже багато. Ми всі чули про певні патології, які реально мають свої ознаки при ультразвуковому дослідженні, але в жодному разі ультразвук не заміняє обстеження жінки на кріслі, - ділиться фахівець. - Тому що, якщо ми говоримо про шийку матки, то оцінка шийки матки за допомогою ультразвуку є на другому місці по відношенню до візуального огляду".

"Зрозуміло, що тільки обстеження на кріслі - його теж може бути певною мірою замало, тому що є патології, які неможливо побачити візуально ні очами, ні руками. Ті самі, наприклад, поліпи ендометрія, їх можна виявити лише при УЗД, якісь малі пухлини яєчників - так само, їх не можна виявити руками, але ультразвук це може нам показати. Тому це взаємопов'язані між собою речі (крісло і УЗД)", - заключає експертка.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я