RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Чому не можна пропускати сніданок та пізно вечеряти: фахівці назвали наслідки

Чимало фахівців говорять про користь сніданку, а дехто навіть називає його найважливішим прийомом їжі за весь день. Справді, регулярна відмова від цієї харчової звички може призвести до небажаних наслідків. Детально про них розповідається у дослідженні, яке публікує Національний центр біотехнологічної інформації США (NCBI).

"Регулярна відмова від сніданку збільшує ризик інсульту, а пізні вечері ведуть до інфарктів, - зазначається у джерелі. - Відсутність сніданку запускає в організмі вироблення гормону кортизолу, який активує процеси запалення та стимулює зростання атеросклеротичних бляшок. Це призводить до проблем із серцем та судинами".

Читайте також: Навіть невелика кількість: лікарі розповіли про вплив алкоголю на розвиток раку.

Фото: unsplash.com

Також на сайті зазначається, що у ході проведених досліджень та аналізів було виявлено наступне: люди, які регулярно пропускають сніданки, з частотою вище на 21% частіше страждають від серцево-судинних захворювань.

Відсутність сніданку, за словами фахівців, у поєднанні з пізньою вечерею також може підвищити ризик смерті від різного ряду причин. Зокрема, серед пацієнтів з інфарктом міокарда відмова від першого прийому їжі та пізня вечеря збільшують ймовірність поганих наслідків, в числі яких повторний інфаркт, постінфарктна стенокардія та летальний випадок.

Відмову від сніданку фахівці також пов'язують з виникненням з ожиріння, гіпертонією, діабетом і фібриляцією передсердь. Також ця звичка може погіршити рівень ліпідів у сироватці крові та постпрандіальну чутливість до інсуліну, що означає, що пропуск сніданку негативно впливає на артерії.

Читайте на тему: Харчування при синдромі подразненого кишечника: які продукти їсти, а які обмежити.

Тим не менше, експерти радять пам'ятати про те, що важливо враховувати інші фактори, включаючи країну проживання, якість продуктів, а також інші, не менш важливі аспекти. Вони наголошують, що потрібні подальші масштабні та перспективні дослідження, які дозволять виявити більше підтвердженої інформації та провести наукові експерименти серед різних груп населення. У такому випадку з'явиться змога надати більш надійні докази того, як пропуск сніданку впливає на наш організм.

З повним текстом даного дослідження ви можете ознайомитися тут.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я