RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Колір має значення: в яких випадках із нежиттю слід обов'язково звертатися до лікаря

Нежить - найчастіший симптом гострих респіраторних вірусних інфекцій, і більшість людей лікують його самостійно, без допомоги лікаря. Проте існують ситуації, коли з нежиттю необхідно звернутися до фахівця. Іноді на це вказує колір виділень з носа.

Портал доказової інформації про здоров'я "Бережи собі" пояснив, що прозорий слиз із носа - ідеальний варіант, але якщо соплі змінюють колір, це може бути симптомом інфекції.

Читайте також: Як правильно лікувати застуду: сімейний лікар розвінчала найпоширеніші міфи.

Фото: Getty Images

"Жовті та зелені соплі – вже ознака інфекції. Жовтий колір, наприклад, вказує на те, що ваші білі кров'яні тільця "дісталися" до місця, де необхідно побороти інфекцію. А от зелений колір – ознака того, що організм потребує більшої кількості захисних тілець, щоб впоратися з інфекцією", - йдеться у публікації.

Те, що нежить зеленого кольору вказує на бактеріальну інфекцію, "Бережи себе" називає міфом. Згідно з медичними джерелами, такий колір слизу зустрічається і при бактеріальних, і при вірусних збудниках хвороби.

"Якщо колір шмарклів не змінюється протягом 10-12 днів, вам слід звернутися до лікаря, - попереджає портал. - Серед інших ознак, які повинні насторожити - жовтий слиз супроводжується лихоманкою, яка не минає 3-4 дні; сильний головний біль, який зосереджений навколо очей або за ними; почервоніння очей, припухлість, чорні кола під очима; нудота, яка не проходить; біль в задній частині шиї".

Дізнайтеся також, чи правда мед допомагає одужати при застуді.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я