RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Це стосується всіх: дієтолог пояснила, чому потрібно вечеряти за 3-4 години до сну

Багато хто чув рекомендацію, що вечеря має включати певні продукти, а сам прийом їжі має бути за 3-4 години до сну. Але чому саме такий інтервал і як це правило впливає на здоров'я – розповіла дієтолог Світлана Фус.

Читайте також: Клітковина і білки: дієтолог назвала продукти, які краще їсти на сніданок.

Фото: unsplash.com

"Це пов’язано з гормональною системою нашого організму, роботою травної системи. У вечірній час у нас повинні активізуватися "нічні гормони": мелатонін і соматотропний гормон, які запускають використання організмом запасів жиру на енергетичні потреби", - пояснила експерт на своїй сторінці в Instagram.

Дієтолог підкреслює, що злагоджена робота цих гормонів можлива лише тоді, коли ми дотримуємося режиму харчування і режиму сну. За словами Світлани Фус, спати ми маємо лягати того ж дня, коли й прокинулися, а оптимальний час відходу до сну – 23:00.

"Згідно циркадних ритмів, підшлункова залоза повинна знижувати свою активність не пізніше 21:00 (рівень інсуліну, який виділився на останній прийом їжі повинен плавно знизитися і нормалізувати кількість глюкози в крові). На формування і перетравлення харчової грудки необхідно близько 3-4 годин, в залежності від того, які продукти ви вибрали на вечерю", - сказано у дописі.

"Звідси, шляхом нескладних арифметичних дій, знаходимо, що вечеря повинна бути за 3-4 години до сну, тобто 23:00-4 (3) години = 19:00 (20:00). Це стосується всіх: і тих, що худнуть і просто тих, хто хоче бути здоровими", - додала Світлана Фус.

Раніше дієтолог назвав найкращі продукти та напої для вечері.

Цікаві новини для вас:

Чому варто регулярно їсти оселедець: дієтолог розповіла про корисні властивості риби.

Що відбувається після переїдання: лікар попередив про небезпечні наслідки.

Можуть бути проблеми з вагою: лікар пояснила, чому не можна їсти швидко.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я