RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Які напої корисно пити взимку: топ-10 ідей, щоб зігрітися і зарядитися вітамінами

Чай - один із найпопулярніших напоїв в холодну пору року. Раніше ми вже розповідали, який його сорт найкорисніший для здоров'я, а цього разу фахівці назвали інші варіанти напоїв, які ідеально допоможуть зігрітися та зарядитися вітамінами. Цією інформацією поділилася кандидатка біологічних наук Олена Лівінська спільно з платформою доказової інформації про здоров'я "Бережи себе".

"Восени та взимку ми п’ємо менше води та водночас - більше теплих напоїв, зокрема чаю чи кави. Частенько до них додаються і різноманітні смаколики. Це є одним із чинників набору так званих "зимових кілограмів", - зазначається у джерелі. - Тож з одного боку, вони можуть трохи зігрівати від холоду, проте з іншого - трохи будуть засмучувати навесні. Тому якщо для вас питання набору "зимових" кілограмів є актуальним, цей фактор варто враховувати".

Читайте також: Що таке матча і чим корисний цей модний японський чай.

Фото: unsplash.com

Також експерти пояснюють, що в холодний період організм усе частіше потерпає від впливу низької вологості. У приміщенні це відбувається через роботу системи опалення й пересушування повітря, а надворі 0 у морозний час волога буквально "вимерзає" з повітря. Від цього сильно страждають шкіра та слизові оболонки.

"Сухість слизових оболонок може позначатися на роботі місцевого імунітету - у цей період спостерігається вища сприйнятливість до гострих респіраторних захворювань, а відновлення після хвороби розтягується в часі. Ось чому так важливо пити багато рідини, коли ви хворієте", - говориться на сайті платформи.

Топ-10 корисних напоїв взимку

  • Липовий, м’ятний або ромашковий чай, який ідеально смакуватиме у поєднанні з медом.
  • Чорний чай з імбиром та лимоном - зігрівальна композиція, яка відмінно тонізує. Фахівці радять нарізати корінь імбиру тоненькими скибочками та заварити їх одночасно з чаєм.
  • Чай масала - чорний чай із молоком та прянощами (гвоздикою, кардамоном, бодяном (зірчастим анісом) та кількома горошинками чорного перцю на молоці – це ще одна вдала ідея. За бажання додайте туди трішки меду.
  • Чай із паличкою кориці та скибкою апельсина – такий напій гарно смакує та зможе створити зимову атмосферу за кілька хвилин.
  • Ягідні запашні чаї (з обліпихи, смородини чи малини) – джерело мікроелементів і навіть клітковини, якщо будете допивати вміст чашки до кінця. Проте експерти рекомендують не перестаратися з цукром.
  • Чай із калини та чебрецю – ці інгредієнти самі по собі мають багаті та унікальні смаки, а їхнє поєднання вас ще приємніше здивує.

Читайте на тему: Як харчуватися жінкам для підтримки гормонального здоров'я: поради лікаря.

Фото: unsplash.com

  • Какао з молоком. Під час приготування не забудьте попередньо розчинити какао в гарячій воді (у холодній воно розчиняється дуже погано), а також додати трішки ванільного цукру.
  • Гарбузове лате – хороша ідея для людей, які обожнюють каву та хочуть спробувати щось незвичайне. Спеціалісти радять доповнити напій ваніллю чи корицею.
  • Узвар із сушених яблук та груш (краще без додавання цукру) теж здивує вас приємним та зігріваючим смаком.
  • Відвар шипшини - не лише смачний, але й дуже корисний, оскільки в ньому міститься багато вітаміну С.

Як харчуватися для профілактики інсульту: раніше дієтолог назвала корисні і шкідливі продукти.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я