RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Не призначений для втрати ваги: дієтолог попередив про небезпечний спосіб схуднення

У спробах схуднути деякі люди вибирають не збалансоване харчування і фізичні навантаження, а екстремальні та часто небезпечні способи. Серед них – прийом проносних засобів. Люди вірять, що очищення кишечника допоможе їм стати стрункішими, але дієтолог і гастроентеролог Олег Швець заявляє, що це може бути дуже небезпечним для здоров'я.

Читайте також: Як скинути вагу без шкоди для здоров'я: поради, які знадобляться під час схуднення.

На своїй сторінці у Facebook Швець написав, що проносні не призначені для схуднення, і можуть призвести до невеликої втрати ваги лише в короткостроковій перспективі.

Фото: Getty Images

"Це відбувається через випорожнення кишечника, діарею та втрату рідини. Вага повертається через кілька днів, коли організм відновиться, - пояснив він. - Зловживання проносними засобами в такий спосіб потенційно дуже шкідливе і не деає жодної користі для втрати ваги".

Лікар розповів, що у стандартних дозах проносні засоби не заважають організму засвоювати калорії, і такий ефект викликає лише велика доза медикаментів. Діарея після цього викликає зневоднення, втрату організмом важливих електролітів. Це небезпечний стан, який позначається на серцево-судинній системі.

Читайте також: Кілограми повертаються: лікар пояснила, чому вага коливається під час схуднення.

Якщо людина часто приймає великі дози проносного, порушується здатність засвоювати поживні речовини, виникає дефіцит вітамінів.

"Використовувати проносне потрібно лише у разі потреби", - пише лікар. Призначають його при запорах, коли випорожнення відбуваються важко або рідше трьох разів на тиждень. При цьому покращити стан можна за допомогою вживання клітковини (рослинних харчових волокон), достатньої кількості води та регулярних фізичних вправ.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: схуднення