RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чи треба рахувати калорії, щоб схуднути: дослідники назвали більш дієвий метод

Люди, які страждають на діабет 2 типу та ожирінням для зниження маси тіла найчастіше використовують дві популярні методики - інтервальне голодування та підрахунок калорій. Однак який з цих способів схуднення більш дієвий? На це питання на своїй сторінці у Facebook відповів дієтолог Олег Швець.

"Харчування з обмеженням часу вживання їжі протягом доби до восьми годин, також відоме як інтервальне голодування, наприклад, з 10.00 до 18.00, без підрахунку калорій щодня призвела до більшої втрати ваги серед людей з діабетом 2 типу та ожирінням порівняно з обмеженням калорій", - каже дієтолог.

Читайте також: Як уникнути збільшення ваги взимку: дієтолог дала корисні поради.

Фото: unsplash.com

До висновку, що інтервальне голодування (TRE) - більш дієвий метод схуднення, дійшли дослідники Іллінойського університету в Чикаго. Вони провели шестимісячне клінічне дослідження, в якому взяли участь 75 дорослих учасників з діабетом 2 типу та ожирінням. Їх випадково розподілили на три групи:

  • Група інтервального голодування. Учасники дотримувалися обмеженого вживання їжі 8-годинним інтервалом (з 12:00 до 20:00) без підрахунку калорій.
  • Група підрахунку калорій. Учасники дотримувались 25% щоденного обмеження калорій.
  • Контрольна група. Без жодних обмежень.

За підсумками дослідження, на 6-й місяць у групі з інтервальним голодуванням становило мінус 3,56%, а учасники, які рахували калорії, втратили 1,78% маси тіла, що вдвічі менше.

Середній дефіцит калорій протягом 6 місяців становив 313 ккал/день з інтервальним голодуванням, 197 ккал/день з обмеженням калорій та 16 ккал/день контрольної групи.

"На думку дослідників, ці результати показують, що TRE безпечний для пацієнтів, які дотримуються лише дієти або приймають ліки для контролю діабету 2 типу. Однак для людей, які використовують похідні сульфонілсечовини та/або інсулін, введення режиму TRE вимагатиме адаптацію режиму прийому ліків і регулярного моніторингу, особливо на початкових етапах запровадження подібних змін дієти", - говорить дієтолог.

Дізнайтеся, як скинути вагу без шкоди для здоров'я: поради, які знадобляться під час схуднення.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я