RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Скільки разів на день можна пити каву, і як збадьоритися ввечері

Про користь та шкоду кави існує багато міфів. Проте тут важливо пам’ятати, що цей напій на всіх людей діє по-різному – все залежить від генів, які успадкувала та чи інша особа. Тому виходить, що одні люди більш чутливі, інші – менш, і це позначається на їх здатністі метаболізувати кофеїн. Дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook розповіла, скільки кави можна пити в день і чим вона корисна.

Фото: unsplash.com

"Кава корисна, але все залежить від дози. Є дані, згідно яких, ті, хто п’є каву в помірній кількості, живуть довше", - зазначається в дописі експертки.

Яка користь від кави?

  • Позитивно впливає на роботу печінки та імунну систему.
  • Зменшує ризик хвороб серця (знижує рівень прозапального білка інтерлейкіна-1-бета) і запалення, покращує стан і роботу судин.
  • Зменшує імовірність діабету 2 типу, раку печінки, простати, деяких видів раку молочної залози.
  • Може знижувати ризик нейродегенеративних захворювань, зокрема, хвороби Альгеймера (кофеїн блокує бета-амілоїдні бляшки та тау-білок, які утворюються при хворобі Альцгеймера).

Читайте на тему: Як заварювати каву, щоб отримати максимум користі: порада дієтолога.

Фахівець пояснює, що кава не лише тонізує мозок, але і захищає його. Вона додає, що цей популярний напій також зменшує запалення за рахунок поліфенолів та оксикоричної кислоти з обсмаженої кави.

Фото: unsplash.com

Скільки разів на день можна пити каву?

"Якщо любите каву, то вживайте її, але не більше 2-3 рази чашок в день, бажано в першій половині дня, - говорить Скиталінська. - Тоді як у другій половині дня, якщо хочете збадьоритися, можете випити чашку неміцного зеленого чаю. Не слід вживати каву на ніч".

"Якщо є можливість поспати, зробіть це до 15-тої години. Ви значно подовжите період активної роботи, таким чином, ніби додатково отримаєте ще кілька ранкових годин", - резюмує вона.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я