RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Топ-5 способів зберегти користь їжі під час її приготування

Більшість із нас прагне покращити харчування, зробити його максимально корисним та поживним. Для досягнення цієї мети кожен використовує різні способи, проте існують загальні рекомендації, як зберегти користь їжі у процесі приготування. Детальніше про ці поради розповіли експерти порталу "Знаїмо".

Фото: unsplash.com

Як готувати продукти, щоб зберегти користь?

Готуйте їжу на пару. Така їжа зберігає значно більше вітамінів та інших корисних мікроелементів. Також використовуйте використовувати мультиварку, оскільки страва в ній готується тривалий час, а пара, що утворюється в щільно закритій ємності, знищує бактерії та робить продукти безпечними для споживання.

Доводьте страви до кипіння. Коли варите супи, борщі чи м’ясну печеню, доводьте їх у каструлі до градуса кипіння. Майже всі види бактерій, що викликають харчові отруєння, гинуть при трохи нижчій температурі (70°C).

Не пересмажуйте. Оскільки у такому випадку страви насичуються рослинними чи тваринними жирами та стають більш калорійними. Фахівці, навпаки, радять робити вибір на користь сковорідок з антипригарним покриттям - щоб готувати на них, не потрібен додатковий жир.

Читайте також: Лікарі назвали три правила здоров’я, які значно покращують життя.

Фото: unsplash.com

Запікайте страви у духовці. У духовці все запікається в сухому жарі, а волога, яка випаровується з продуктів, створює ефект пару.

Готову їжу зберігайте в холодильнику. Рекомендується відокремити на поличках сирі продукти, особливо м’ясо, птицю та рибу, та готові продукти. Також важливо розміщувати у холодильнику готові страви над сирими харчовими продуктами, а не навпаки.

"Переконайтеся, що вся їжа накрита або герметично упакована в спеціальних харчових контейнерах. Свіже можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів, - зазначається в джерелі. - Якщо хочете тримати продукти якнайдовше, то краще одразу після охолодження все заморозити".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я