RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як привчити дитину їсти менше солодощів: 5 простих порад

Всі діти люблять солодке, але вживання цукру понад норму може згубно позначитися на здоров'ї дитини. Вживання великої кількості солодощів може призвести до появи раннього карієсу, а пізніше – до ожиріння, діабету другого типу, хвороб серцево-судинної системи. Саме тому важливо, щоби батьки з раннього віку виховували здорові звички у дітей, нагадала Олена Зеленська. Перша леді поділилася корисними порадами платформи зі здорового харчування "ЗнаЇмо", як привчити дитину їсти менше солодощів та які корисні продукти запропонувати натомість.

Що робити батькам, щоб не привчати дітей до солодкого

Фото: unsplash.com

1. Не робіть вдома запаси солодощів.

Не тримайте цукерки та інші солодощі вдома, навіть якщо вони надійно заховані від дітей. Вийдіть на прогулянку і разом насолодьтеся смаколиками, так дитина отримає менше шкоди, оскільки фізична активність дозволить використовувати надлишок калорій. Також можна приготувати корисний десерт вдома та з'їсти його у парку або ботанічному саду.

2. Не вітайте дітей солодкими подарунками із супермаркету.

Окрім цукру магазинні солодощі можуть містити трансжири, які теж негативно впливають на здоров'я дитини. Краще приготуйте торт вдома та подаруйте його своєму малюкові. Таким чином, ви можете самостійно контролювати кількість цукру та інших речовин.

Читайте також: Добова норма: скільки цукру споживати дітям та дорослим без шкоди здоров'ю.

Фото: unsplash.com

3. Не привчайте закінчувати кожен прийом їжі солодощами.

Батьки припускаються помилки, коли використовують цукерки як винагороду за те, що дитина з'їла основну страву. Це може перейти у звичку їсти солодощі після їжі, яка збережеться і в дорослому віці. Замість магазинних десертів запропонуйте дитині свіжі ягоди, сухофрукти або горіхи.

4. Не використовуйте заборону солодощів як покарання.

Дуже часто від батьків можна почути фразу "залишешся без солодкого" на адресу дитини, яка вередує або не слухається. Завдяки цьому діти починають сприймати солодке як особливу їжу, яку потрібно заслужити, або як спосіб підняття настрою.

5. Читайте та аналізуйте на етикетках склад продуктів.

Завжди читайте етикетки на магазинних солодощах та привчайте до цього дітей. Щоб залучити їх до цього процесу, ви можете перетворити це на цікаву гру - "Знайди скільки цукру міститься в продукті". Обирайте продукти, які містять мало цукру або взагалі не містять. Пам'ятайте про прихований цукор у соках, молочній продукції та дитячих кашах.

Раніше дієтолог назвала переваги та недоліки щоденного вживання супу.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я