RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Як харчуватися, щоб уникнути цукрового діабету: 5 корисних порад

Інсулінорезистентність – стан організму, при якому його тканини втрачають чутливість до інсуліну. Цей синдром є основою розвитку цукрового діабету II типу, тому дуже важливо звернути увагу на свій раціону. Дієтолог Світлана Фус розповіла, чим харчуватися, щоб знизити ризик розвитку інсулінорезистентності та діабету.

Фото: instagram.com/dietolog.fus

1. Включіть у кожен прийом їжі білкові продукти: куряче м'ясо, рибу, тофу, яйця, волоські горіхи тощо. Білок допоможе знизити апетит та збільшити почуття ситості.

2. Включіть у раціон продукти з високим вмістом харчових волокон: овочі, фрукти, ягоди, горіхи, насіння тощо. Клітковина допоможе знизити рівень цукру в крові та знизити інсулінорезистентність.

Читайте також: Дієтолог розповіла, коли обов'язково потрібно змінювати спосіб життя та харчування.

3. Обмежте споживання продуктів із високим вмістом цукру та вуглеводів, таких як печиво, цукерки, газовані напої та інші. Замініть їх на більш корисні альтернативи, наприклад, свіжі фрукти або овочі.

4. Включіть у раціон здорові жири: оливкова олія, авокадо, горіхи, насіння. Здорові жири можуть допомогти знизити рівень цукру в крові та знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

5. Прийом їжі має бути регулярним. Розподіленяя їжі на кілька прийомів забезпечить стабільний рівень цукру в крові та зменшить апетит. Від перекусів між прийомами їжі варто відмовитися.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я