RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Лікар відповіла, з якого віку можна робити лазерну епіляцію і чи шкодить вона здоров'ю

Сучасні жінки хочуть мати ідеальний вигляд і одна з проблем, якої вони прануть позбутися, - це небажане волосся на тілі. Все більшу популярність здобуває лазерна епіляція, яка є дуже комфортною та безболісною. Лікар-дерматовенеролог Олена Березіна розповіла про переваги цієї процедури не лише для жінок, а й для чоловіків та підлітків.

На Youtube-каналі лікаря-гінеколога Людмили Шупенюк спеціаліст нагадала, що раніше намагалися позбутися небажаного волосся цукровою пастою, воском, ниткою та іншими травматичними способами.

Читайте також: Чому виникають набряки: лікар назвала основні причини.

"Зараз ми маємо можливість робити це якісно, швидко і найголовніше – не відчувати при цьому дискомфорту. Лазер – це та технологія, яка поліпшила життя мільйонів жінок, тому що це швидко, безпечно, з мінімальним відновлюючим періодом реабілітації", - наголосила Олена Березіна.

Лікар пояснила, що лазер - це штучно створене світло. "Вчені його створили, вимірявши довжину саме 5-7 мм. Це та довжина, де в нас знаходиться волосяний фолікул. Він має пігмент, і лазер впливає на нього таким чином, що спалює його всередині. Насправді це дуже безпечно. Волосяний фолікул припиняє своє існування, і наступний волосяний фолікул, який буде відновлюватись, буде більш ослабленим. І таким чином ми будемо отримувати бажаний результат", - пояснила Олена.

Вона додала, що коли дуже сиве волосся, мало фарби і немає кольору, тоді ця процедура буде малоефективною, бо лазер не бачить пігмент і не може на нього вплинути.

Читайте також: Чи правда, що червоне м'ясо пришвидшує старіння: дієтолог дала відповідь.

За словами Березіної, лазерну епіляцію можна робити в будь-якому віці, навіть у підлітковому. "Лазер працює лише в шкірі – там, де залягає волосяний фолікул. Ніяким чином лазерне випромінювання не може нашкодити внутрішнім органам, це вже доведено багатьма клінічними дослідженнями", - підкреслила Березіна.

Говорячи про ризики для шкіри, лікар пояснила, що одразу після процедури два тижні не можна засмагати, відвідувати солярій. І обов’язково потрібно користуватися засобами по догляду за шкірою, які містять SPF.

Березіна уточнила, що видалення волосся лазером – це курсова процедура. "За першу процедуру випадає 30-40% волосся, а весь курс має приблизно 10 процедур. Між першою і другою процедурою – інтервал місяць, а згодом інтервал буде зростати", - наголосила лікар.

Березіна згадала й про те, що вагітні жінки та жінки, які годують грудьми, не є клієнтами на цю процедуру, у таких жінок змінюється гормональний фон, відповідно процедура буде малоефективною. "Також серед протипоказань – онкологія, вірусні захворювання, порушення цілісності шкірного покриву, соматичні хвороби", - резюмувала лікар.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я