RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Чому виникають набряки: лікар назвала основні причини

Набряк – це загальне поняття, яке означає підвищення вмісту міжтканинної рідини в органах. Якщо ви стикалися з такою проблемою як набряковий синдром, варто замислитися про причини виникнення проблеми та зайнятись ретельним обстеженням організму. Лікар дієтолог-ендокринолог Катерина Толстікова розповіла все про набряки, способи їх усунення та оздоровлення організму.

Лікар на сторінці в Instagram пояснила, що передусім незбалансоване неправильне харчування може викликати набряки, а саме вживання великої кількості солі, цукру, простих вуглеводів та білку негативно впливає на організм.

Читайте також: Синці і носові кровотечі: які симптоми вказують на дефіцит вітаміну К.

"По-друге, порушення роботи шлунково-кишкового тракту та лімфатичної системи. Можуть бути якісь запальні процеси, аутоімунні процеси, які будуть на це впливати. Тому треба розбиратися та шукати причину", - наголосила лікар.

Толстікова акцентувала увагу на тому, що порушення роботи ендокринної системи також спричинює дисбаланс. "Гормон лептин, який викликає лептинорезистентність, пролактин та інші гормони стресу, зокрема такі, як кортизол, затримують воду в організмі. Потрібно працювати з причинами, зокрема зі стресом", - підкреслила Толстікова.

Лікар додала, що ще одна причина набряків – генетичні хвороби, які викликають порушення лімфатичної системи, порушення роботи нирок, порушення роботи серцево-судинної системи та нирок.

"Якщо набряки некритичні, тобто не змінюється артеріальний тиск, немає інших симптомів, здорова сеча, ви можете розібратися з харчуванням, скоректувати спосіб життя, закрити дефіцити і набряки підуть", - пояснила Катерина Толстікова.

За словами лікаря, щоб вирішити проблему, їсти треба за графіком і дуже повільно. Це буде працювати. "Не шукайте якихось чарівних пігулок від одного симптому, бо цього немає в світі. Те, що ви робите з організмом, впливає на все, і все між собою пов’язане", - резюмувала лікар.

  • Дізнайтеся також, для чого потрібен магній: дієтолог розповіла про користь мінералу для організму.

Цікаві матеріали для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я