RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Лікар розповіла, чи безпечна лазерна епіляція для жіночого здоров'я

Лазерна епіляція з кожним роком стає все популярнішою, і багато жінок прагнуть дізнатися про всі її ризики та протипоказання. Акушер-гінеколог Ольга Білоконь розповіла, що цей метод видалення волосся не шкодить жіночому здоров'ю.

У своєму Instagram експерт відповіла на популярні питання щодо лазерної епіляції.

"Лазерна епіляція безпечна. Вона не може спровокувати зростання міоматозних вузлів у матці або виникнення ендометріозу, вплинути на вироблення гормонів у яєчниках, - написала Білоконь. - Побічні ефекти можуть бути з боку шкіри: подразнення, почервоніння, пігментація або, навпаки, депігментація".

Фото: Wikimedia Commons

Лікар пояснила, що протипоказання до лазерної епіляції можуть бути дерматологічними. Також метод не рекомендується для повік та брів через ризик ушкодження очей.

"Гінекологічних діагнозів, які могли б перешкоджати проведенню лазерної епіляції, немає", - пише гінеколог. Виняток становлять гострі стадії інфекцій чи інших процесів, які б вплинути стан шкіри і слизових оболонок зовнішніх статевих органів.

"У деяких випадках вплив на шкіру може провокувати рецидиви генітального герпесу серед тих жінок, які мали його раніше", - попередила Білоконь. Таким пацієнткам вона рекомендує проходити протирецидивну терапію прямими противірусними препаратами або відмовитися від процедури.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: