RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Чи правда алкоголь в невеликих дозах корисний: дієтолог дала відповідь

Про вплив алкоголю на організм у мережі можна знайти безліч інформації, проте не вся вона є підтвердженою та перевіреною. Тому у питаннях, які безпосередньо стосуються здоров'я, краще за все довіряти досвідченим фахівцям. Так, дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чи справді існує безпечна доза спиртного, як вважають багато людей.

Експертка оприлюднила на своєму YouTube каналі "Школа Здоров'я лікаря Толстікової" ролик, у якому пояснила вплив алкоголю на організм. Вона зазначила, що найбезпечніший варіант – це коли доза випитого дорівнює нулю.

Читайте також: Лікарка пояснила, чому не ефективно знімати стрес алкоголем.

Фото: unsplash.com

Толстікова пояснює, що якщо взяти, до прикладу, середземноморську дієту, в складі якої можна знайти келих вина до вечері, то, за її словами, такий сценарій є припустимим лише у випадку, якщо людина дотримується правильного збалансованого харчування. Тоді спиртні напої матимуть менш шкідливий вплив. У випадку, якщо харчування неправильне та не здорове, то алкоголь лише погіршить ситуацію.

"Більшість людей, які вживають алкоголь, не слідкують за правильним здоровим харчуванням. І якщо до цього додається ще алкоголь, людина починає руйнувати себе додатковим компонентом, який негативно впливає на наші клітини", - говорить вона.

Дієтолог розповідає, що коли людина випиває келих вина за вечерею, але при цьому якісно харчується, веде активний спосіб життя та почувається нормально, такий сценарій ще може бути можливий. Якщо дози значно більші, то замість бажаної ейфорії та покращеного настрою, навпаки, з'являється депресивний та пригнічений стан, який не викликає задоволення.

Читайте на тему: Вчені розповіли, як м'ясо може нашкодити здоров'ю: особливо небезпечні бекон і хот-доги.

Фахівець також підсумовує, що етиловий спирт у складі алкогольних напоїв - шкідлива речовина, яка руйнує клітини і може скоротити життя на 5-10 років. Тому між вибором вживати спиртне чи ні, краще обрати останній варіант.

"Якщо ви вмієте балансувати і дотримуватися правильного раціону, якщо вам це подобається, то будь ласка. Але не треба казати, що алкоголь корисний. Ні, ніякої користі від вживання етилового спирту не може бути, бо це є токсин. Це токсична отрута для будь-якої клітини і неважливо, що надходить паралельно з алкоголем", - резюмує спеціалістка.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: алкоголь