RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Не тільки застуда: експерти назвали 8 хвороб, які найчастіше виникають в холодний сезон

Найчастіше в зимовий період виникає застуда, яка передбачає симптоматичне лікування. Окрім цього захворювання, також можуть з’явитися інші поширені недуги, і їх назвали фахівці з Міністерства охорони здоров'я України. Відповідна публікація опублікована на сайті відомства.

Читайте також: Заспокоює нерви і знижує рівень цукру: чим корисний ромашковий чай.

Фото: unsplash.com

Астма

Люди з цим захворюванням мають бути особливо обережними в зимовий період. Спеціалісти радять їм залишатися вдома в холодні вітряні дні, прикривати ніс та рот теплим шарфом.

Біль у суглобах

За словами експертів, він може посилюватися взимку. Це пов'язано з тим, що в цей період люди відмовляються від прогулянок, частіше порушують збалансований раціон та іноді почуваються пригніченими, що може призвести до погіршення самопочуття.

Застуда на губах

Її спричиняє герпевірус, яким більшість людей заражаються у віці до 5 років від батьків чи інших дітей. Тригером для загострення може стати холод, ультрафіолет, механічне пошкодження нерва, тимчасове чи постійне порушення імунітету. Для профілактики слід дотримуватися стандартних правил гігієни, а також вести здоровий спосіб життя.

Стенокардія

Частіше може виникнути взимку через те, що холод сприяє підвищенню артеріального тиску та збільшує навантаження на серце. Також серцевий напад може з'явитися через невідповідність між підвищеною потребою серця в кисні і можливості його доставити через звужені серцеві судини. Тобто серце не отримує достатньо кисню. Фахівці радять одягатися тепло, а в приміщенні забезпечити комфортну температуру - не менше 18° C.

Читайте на тему: Чи потрібно "чистити" організм від шлаків: міфи і факти про детокс.

Фото: unsplash.com

Хвороба Рейно

Це порушення кровообігу, яке виникає внаслідок різкого звуження судин, переважно пальців рук та ніг. "Першим симптомом є різка зміна кольору шкіри кінцівок, особливо пальців рук та ніг: впродовж кількох хвилин вони бліднуть, потім синіють. У ці частини тіла потрапляє недостатня кількість крові. Cимптоми зазвичай проявляються під час перебування на холоді та в стресові ситуації, - пояснюють експерти. - Коли людина відчуває холод, організм намагається зберегти тепло, особливо навколо найважливіших органів, що розташовані у центральній частині тіла. Таким чином, організм починає постачати меншу кількість крові до кінцівок".

"Ще один симптом хвороби Рейно – спазм артерій пальців, що стає причиною оніміння та сильної болі в уражених кінцівках. Коли кровопостачання відновлюється, уражена частина тіла починає червоніти, відчувається пощипування або печіння", - також зазначають вони.

Сухість шкіри

Холод, вітер, опалення у приміщенні та постійні перепади температури повітря згубно впливають на стан шкіри та викликають надмірну сухість чи навіть загострення атопічного дерматиту (АД). Щоб запобігти сухості шкіри, варто зволожувати її, а у випадку загострення АД - застосовувати спеціальні зволожуючі креми-емолієнти, що допомагають відновленню бар'єрних функцій шкіри.

Грип

В зимовий період традиційно спостерігається епідемічний підйом цього захворювання. У списку симптомів: раптовий початок недуги, головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, іноді— блювота і діарея.

  • Чи корисно робити йодну сітку: міфи і факти про відомий метод.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: хвороби