RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як огірки впливають на шкіру і чи корисно прикладати їх до очей

Огірки - корисні овочі, які не лише вживають у їжу, а й використовують як косметичний засіб. Шматочки огірків часто кладуть на повіки під час процедур релаксації, використовують разом із масками для обличчя або під час ванн. Розповідаємо, чи може прикладання огірків до очей принести якийсь позитивний ефект.

Фото: unsplash.com

Дослідження показують, що огірки охолоджують шкіру повік, зволожують тканини, зменшують темні кола через високий рівень вітаміну К, а також знімають запалення завдяки наявності лігнанів - низькомолекулярних поліфенолів, що містяться в рослинах, особливо в насінні та овочах. Крім того, огірок трохи освітлює шкіру завдяки своїй властивості інгібувати тирозиназу – фермент, який бере участь у виробництві меланіну.

Читайте також: Чому всі радять пити воду з лимоном натщесерце: корисні властивості напою.

Згідно з дослідженням 2013 року, огірки також розслаблюють шкіру та знімають подразнення і набряк навколо очей. Сполука кремнезема, яка є в огірках, позитивно впливає на сполучну тканину, покращуючи її гідратацію і пружність.

Як і коли прикладати огірок до очей

Процедура догляду за собою повинна бути розслаблюючою та приємною, а огірок для повік – чистим і прохолодним, але не замороженим.

Вимийте та висушіть обличчя, щоб воно було чистим та свіжим. Відріжте два кружальця огірка завтовшки близько 1 см кожен. Ляжте у зручне положення. Закрийте очі і покладіть на кожне око по шматочку. Якщо ви використовуєте огірки разом із маскою для обличчя, спершу нанесіть її.

Якщо огірки почати грітися, їх слід перевернути. Використовуйте цю процедуру для відпочинку та розслаблення. Якщо у вас немає алергії на огірки, регулярне повторення такого догляду не принесе нічого, окрім користі та релаксації.

Дізнайтеся також, як правильно використовувати сонцезахисний крем влітку.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я