Раціон у спеку слід поповнити овочами, ягодами та фруктами: у їх складі є вода та корисні мікроелементи, які організм втрачає разом із потом. Дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram розповіла, які корисні перші страви можна готувати влітку.
Холодний томатний суп гаспачо
За словами експертки, окрошка, гаспачо, холодні борщі та супи допоможуть вгамувати голод і освіжитися в літню спеку. Готувати їх можна на основі нежирного кефіру, йогурту, води, квасу, кислого молока. Фус пояснила, що велика кількість свіжих овочів та зелені в таких стравах забезпечує нас рослинною клітковиною, вітамінами та мінералами.
Читайте також: Дієтолог назвала "легкі" продукти, які можуть заважати схуднути.
До складу літніх супів дієтологиня рекомендує включати огірки, помідори, буряк, капусту, щавель, шпинат, редис, кріп, базилік, кінзу, руколу та іншу рубану зелень. Також у них можна додавати продукти, що містять легкий білок – яйця, рибу, відварене м'ясо курки або індички, гриби.
Світлана Фус попередила, що декому холодні супи на основі кефіру чи квасу можуть не підійти. Це стосується людей з підвищеною кислотністю шлунка, жовчнокам'яною хворобою, хронічними захворюваннями ШКТ.
"У спекотний літній день немає нічого кращого за прохолодний і легкий суп. Головне – використовувати свіжі та якісні продукти. Супи влітку корисні для здоров'я, з ними легко та смачно підтримувати форму тим, хто стежить за своєю вагою", – пише дієтолог.
Дізнайтеся також, чим корисний аґрус і як він підтримує здоров'я та красу.