RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Дуже поживна і корисна: дієтолог порадила крупу для здоров'я серця і судин

Пшоно часто недооцінюють, але ця крупа не поступається користю іншим. Пшоняна каша поживна і має багатий склад – вітаміни та мінерали, які необхідні для нормального функціонування організму. Лікар-дієтолог, ендокринолог Наталія Самойленко назвала корисні властивості пшона та розповіла, кому варто додати його в раціон.

"Ця крупа має дуже складний склад, і вона є дуже поживною. У ній міститься все, що необхідно для того, щоб бути ситим, здоровим, а ще й красивим. Ця крупа ніби створена для того, щоб жити довго і мати здорове серце, здорові судини, не мати хвороб ендокринної системи. Пшоно допомагає впоратися з інтоксикацією, тобто виводить все зайве", - розповіла дієтолог в ефірі "Сніданку з 1+1".

Фото: YouTube

Ще один факт про пшоно - ця крупа не містить білок глютена. Тому ця крупа підходить для людей, яким показана безглютенова дієта.

Читайте також: Дотримуйтесь простих правил: дієтолог розповіла, як отримати максимум користі від зелені.

За словами дієтолога, цінність пшона, на відміну від інших круп, у тому, що воно містить дуже повільні вуглеводи при поєднанні з амінокислотами рослинного походження та жирами. Це поєднання дає певне насичення і людина не хотітиме їсти протягом декількох годин.

Коли краще їсти пшоняну кашу?

Дієтолог рекомендує вживати пшоно у першій половині дня. Пшоняна каша на сніданок - запорука енергії на весь день. Пшоно добре комбінується з білковими продуктами в обід. На вечерю краще відмовитись від пшоняної каші, особливо людям, які мають зайву вагу або високий рівень цукру в крові.

Фото: pixabay.com

З чим поєднувати пшоно?

"Ця крупа дружньо ставиться до багатьох продуктів, - каже Наталія Самойленко. - Доречні будуть поєднання з овочами, зеленню, фруктами, у першій половині дня, можна додавати білкові продукти, наприклад м'ясо, риба".

Раніше вчені розповіли, які продукти можуть захистити мозок від деменції.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я