RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Топ-5 найкорисніших сніданків: які страви краще їсти зранку

Всі ми чули фразу про те, що сніданок є головним прийомом їжі за день, а тому пропускати його не можна. Однак наразі фахівці роблять також й інші альтернативні висновки. Вирішувати, чи має сніданок бути обов’язковим чи ні – обирати лише вам, але не ніяких сумнівів не викликає той факт, що він має бути корисним. Лікар-ендокринолог із Вінниці Юлія Кривов'яз назвала 5 варіантів корисних сніданків.

Юлія Кривов'язФото: instagram.com/doctor_kryvoviaz

"Сніданок може забезпечити організм тривалим зарядом енергії та дасть відчуття ситості протягом багатьох годин. Краще обирати для сніданку продукти, які містять повільні вуглеводи, білок, корисні жири. Варто уникати продуктів із високим вмістом цукру, швидких вуглеводів і добавок. Швидкі вуглеводи дають короткочасне відчуття ситості за рахунок підвищення рівня глюкози крові, але не мають нутрітивної цінності. Після такої їжі дуже швидко захочеться їсти знову", - пояснює експертка в Instagram.

Далі фахівець оприлюднила свій список найкорисніших сніданків:

1 місце

Цільнозернова каша з ягодами та горіхами або цільнозернова каша з білком (твердий сир, курка, яйце тощо). Для зернового компонента можна використовувати різні цільнозернові крупи не швидкого приготування. Щодо ягід, то краще обрати свіжі (взимку можна використовувати заморожені). Такий сніданок забезпечить правильними "повільними" вуглеводами, що дають необхідну енергію.

Читайте також: без марафонів та голодувань: дієтолог назвала 13 принципів збалансованого харчування.

Фото: unsplash.com

2 місце

Білковий омлет із зеленню та овочами/куркою/сиром. Це нескладне і швидке в приготуванні блюдо, яке дає відчуття ситості на довгий час. У нього можна додавати багато різних компонентів по смаку, чергувати їх. Яйця містять холін, важливий компонент для мозку, нервової системи та печінки. Міф про те, що яйця підвищують холестерин вже давно зруйновано, тому лікарка радить не боятися цього продукту.

3 місце

Нежирний творог із зеленню або ягодами. Сирну масу можна викласти на тост. Творог дає потрібні білки, а овочевий або фруктовий компонент – мікроелементи та вітаміни.

4 місце

Відварне м'ясо з овочевим салатом. "Я такі продукти все ж їм з повільними вуглеводами зранку, - розповідає Кривов'яз. Але є ті, хто полюбляють саме такий сніданок. Тому має місце бути. Страва дає тривалу ситість".

Фото: unsplash.com

5 місце

Бутерброди. Але дещо незвичайні: з цільнозернового хліба та листком салату і відвареним курячим м'ясом/твердим сиром/рибою/творожною намазкою тощо.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я