Як покращити сон: експерт порадила відмовитися від однієї поширеної звички

В умовах хронічного стресу, з яким сьогодні живе більшість українців, дуже важливо дбати про якість сну. Від цього залежить як настрій, так і фізичне здоров'я. Консультантка зі сну Ненсі Х. Ротштейн назвала виданню Express одну поширену звичку, яка часто заважає нам заснути.

Читайте також: Просто почніть позіхати: психолог назвав чотири вправи, які допоможуть швидше заснути.

Фото: Getty Images

"Всі дивляться на годинник, коли їм не спиться. І якщо ви подивитеся на годинник, ви починаєте відраховувати час до дзвінка будильника. Це може викликати тривогу, адже ви думаєте: "Я більше не засну, і мені скоро доведеться вставати". Мозок негайно чіпляється за це і починає творити шалені речі", - пояснила вона.

Якщо ви прокидаєтеся посеред ночі або довго лежите без сну, Ротштейн пропонує не тягнутися за телефоном, а включити тьмяне світло і трохи почитати книгу. За словами експертки, такий прийом ефективно допомагає розслабитися і заснути.

Також консультантка з якості сну не рекомендує вранці "досипати" після сигналу будильника, відкладаючи його кілька разів. Набагато ефективніше з ночі поставити будильник на півгодини пізніше.

"Припустимо, ви натискаєте кнопку "Відкласти" три рази з інтервалом у 10 хвилин - це 30 хвилин сну, які ви втратили. Ви можете знову заснути, але насправді не отримаєте якісного сну. Від цього ви будете почуватися слабким. Це просто поштовх, потім ви починаєте дрімати, а тоді знову поштовх. Вам просто потрібно встати з ліжка", - каже Ротштейн.

Дізнайтеся також, як покращити самопочуття, якщо ви не виспалися.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я