RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Чи є в Україні епідемія коронавірусу: в МОЗ назвали кількість хворих і летальних випадків

На тлі зростання захворюваності на COVID-19 у світі ВООЗ закликала людей знову носити маски. Масочний режим асоціюється із пандемією, статус якої офіційно скасували 5 травня 2023 року. Але в МОЗ запевняють, що зараз в Україні епідемії коронавірусу, грипу та інших ГРВІ немає. Про це повідомив головний санлікар Ігор Кузін.

Читайте також: Коронавірус повертається? Киян закликали повернутися до маскового режиму.

Фото: dronepicr/ flickr.com

"Зараз у всіх регіонах України зберігається неепідемічний рівень, тобто перевищення епідпорогу захворюваності на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції, включаючи COVID-19, поки не зареєстровано", - заявив він.

Епідсезон 2023-2024 в Україні розпочався у жовтні, відтоді кількість хворих на грип, ГРВІ та коронавірус від тижня до тижня коливається від 130 до 150 тис. випадків. Загальна кількість людей, які перехворіли – 2 млн., 56% з них – діти.

"Кількість госпіталізацій не перевищує сезонну норму і становить у середньому 4 тис. випадків за один тиждень. Враховуючи, що країна зараз перебуває в середині епідемічного сезону, до кінця січня прогнозується поступове зменшення кількості випадків COVID-19 серед загальної кількості гострих респіраторних захворювань та збільшення кількості випадків грипу", - каже Кузін.

Читайте також: Як відрізнити пневмонію від звичайного кашлю: ці ознаки потрібно знати.

За перший тиждень 2024 року на коронавірус в Україні захворіло 5253 особи, 1375 з них знадобилася госпіталізація. Кількість летальних випадків – 53, і серед них одна дитина віком до 1 року.

Що стосується масочного режиму, то дотримуватись його рекомендується людям із симптомами хвороби. Для профілактики важкого перебігу коронавірусу українці можуть безкоштовно зробити щеплення у пунктах вакцинації.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я