RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як довго зберігається ризик тромбозу та інсульту після COVID-19

Тяжкий перебіг COVID-19 пов'язаний з розвитком ускладнень, серед яких - утворення тромбів та інсульти. У щотижневому дайджесті Центру громадського здоров'я України "COVID-19: цифри та факти" невролог та кандидат медичних наук Ігор Фломін розповів, як довго зберігається підвищений ризик цих станів.

Фото: Getty Images

"Інсульти частіше відбуваються протягом перших кількох тижнів або місяців після перенесеного COVID-19. Переважно це пов'язано із запальними змінами в судинах та утворенням тромбів, яке залишається підвищеним протягом 6 місяців, - розповів лікар. - COVID-19 може у 20 раз збільшити ризик інсультів незабаром після зараження. Тому слід бути уважним щодо себе та інших людей після перенесеного COVID-19, щоб не пропустити перші симптоми інсульту та вчасно звернутися за медичною допомогою".

Читайте також: Лікар назвала три періоди в житті жінок, коли ризик інсульту найвищий.

Щоб зменшити ризик інсульту після коронавірусу, невролог рекомендує вакцинуватися.

"Ризик виникнення інсульту серед вакцинованих людей старше 70 років на 25% нижчий. Тому вибір рекомендацій щодо профілактики очевидний - вакцинуйтеся повторно, зробіть бустерні дози! Пандемія ще триває, COVID-19 не зник, він залишається з нами, як і його наслідки", - заявив він.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я