RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Масковий режим в Україні: у МОЗ пояснили, коли слід його дотримуватися

В Україні, як і в усьому світі, зростає захворюваність на коронавірус. На тлі цієї проблеми голова ВООЗ Тедрос Адхан Гебреєсус закликав людей повернутися до маскового режиму. Аналогічне прохання озвучила і міська влада Києва, що стурбувало багатьох городян. Тепер у МОЗ України роз'яснили, кому і коли рекомендується носити маски та респіратори.

Читайте також: Як відрізнити пневмонію від звичайного кашлю: ці ознаки потрібно знати.

За словами головного санлікаря України Ігоря Кузіна, впровадження масочного режиму в Україні буде розглядатися на рівні кожної окремої області. Прийматимуть рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фото: Getty Images

"Це буде локальний карантин в окремих класах чи школах, додаткові обмеження у місцях масового скупчення людей, зокрема, рекомендація носити маски або обмежувати кількість відвідувачів в установах та організаціях", - пояснив він.

Такі заходи вживатимуть у випадках перевищення епідемічного порогу по коронавірусу, грипу та іншим респіраторно-вірусним інфекціям. Якщо масковий режим не введений, носити маски і респіратори слід:

  • людям, які відчувають симптоми застуди, але не можуть залишитися вдома;
  • людям, які доглядають хворих на ГРВІ, грип або COVID-19;
  • здоровим людям у громадському транспорті та людних місцях для додаткового захисту;
  • лікарям та медпрацівникам при огляді пацієнтів з респіраторними симптомами.

Читайте також: Швидше передаються від людини до людини: у МОЗ розповіли про нові штами ковіду в Україні.

Щоб захиститися від коронавірусу та інших респіраторних інфекцій, слід вакцинуватися, мити руки з милом, провітрювати приміщення, уникати тривалого перебування у людних місцях, ізолюватися вдома у разі захворювання.

У 2024 році вакцинація від коронавірусу в Україні залишається безкоштовною. Щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до сімейного лікаря або прийти до пункту вакцинації. Щеплення від грипу можна зробити за власний кошт, купивши вакцину в аптеці.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я