RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Хоча пандемію коронавірусу офіційно скасували, люди в Україні продовжують хворіти: всього за тиждень із 2 по 8 жовтня було зареєстровано 5186 підтверджених випадків Covid-19, 18 із них – летальні.

Якщо раніше увага була прикута до поширення нового штаму "Пірола", то тепер Міністерство охорони здоров'я України вказало на інший підвид вірусу - "Еріс".

Читайте також: Чи потрібно робити додаткове щеплення проти COVID-19: кому рекомендують бустер.

Фото: Getty Images

На сайті установи йдеться, що новий штам виявили у 6 областях – Дніпропетровській, Закарпатській, Сумській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій. Усього методом секвенування вдалося підтвердити 10 випадків цього варіанта "Омікрону".

Фахівці стверджують, що симптоми "Еріса" нічим не відрізняються від інших штамів Covid-19. Люди скаржаться на біль у горлі, нежить, задишку, біль голови, високу температуру, ломоту в тілі. Але є у ньому і своя особливість. За рахунок мутації шипового білка він швидше вражає ослаблений імунітет.

Читайте також: Чи потрібна бустерна доза вакцини, якщо перехворів на COVID-19: пояснення МОЗ.

Нещодавно МОЗ оновило рекомендації щодо вакцинації населення проти коронавірусу. Повний курс становить три щеплення: два первинних та одне бустерне.

Людям із групи підвищеного ризику важкого перебігу коронавірусної хвороби рекомендовано додатковий бустер. У цю групу потрапляють особи старше 60 років, вагітні жінки, ті, хто раніше тяжко переніс на коронавірус, пацієнти з ослабленим імунітетом і супутніми захворюваннями.

Дізнайтеся також, як довго зберігається ризик тромбозу та інсульту після COVID-19.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я