RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Є в Coca-Cola і жувальних гумках: популярний замінник цукру віднесли до продуктів, що можуть провокувати рак

Один з найпопулярніших штучних цукрозамінників незабаром може бути оголошений ймовірним канцерогеном.

Про це йдеться у публікації видання Jerusalem Post.

Йдеться про аспартам, який вважається одним із найпопулярніших штучних замінників цукру. Речовина може бути оголошена можливим канцерогеном Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Читайте також: Що таке йодід калію, як він діє і коли може захистити від радіації

Аспартам використовується в дієтичних продуктах Coca-Cola та жувальних гумках. У статусі можливого канцерогену його можуть додати до списку Міжнародного агентства з вивчення раку.

З 1981 року експерти на чолі із ВООЗ заявляють, що вживання аспартаму у певних межах безпечне. Наприклад, дорослій людині вагою 60 кг доведеться випивати від 12 до 36 банок дієтичного газування щодня, щоб опинитися у групі ризику.

Якщо такий популярний підсолоджувач включать до списку можливих канцерогенів - це змусить вчених проводити додаткові дослідження, після яких агентства, споживачі та виробники зможуть зробити чіткіші висновки.

Рішення IARC (агентство з вивчення раку), у свою чергу, критикували за те, що вони породжують зайву тривогу через аспартам, адже уникати вживання певних речовин не так просто. Виробники вже повідомили про "серйозні побоювання з приводу перевірки експертів", адже вона може ввести споживачів в оману, змушуючи їх споживати більше цукру і наражати на небезпеку своє здоров'я.

Очікується, що офіційне рішення анонсують вже 14 липня.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом "Апострофа", має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Раніше дієтологи розкрили рецепт корисного коктейлю, який може продовжити молодість мозку.

Вас може зацікавити:

Винні не лише цукерки: чому виникає карієс і як знизити ризик його розвитку

Що робити при зневодненні через кишкову інфекцію: важливі поради, які можуть врятувати життя

40 уколів у живіт більше не роблять: як захиститися від сказу після укусу тварини

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я