RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Медик пояснила, чи потрібно боятися бульбашок повітря у шприці під час уколів

Укол – для більшості людей не надто приємна процедура, з якою іноді доводиться зіштовхуватись. Раніше лікарка розповіла, як робити укол так, щоб не було боляче, а цього разу інструкторка з тактичної медицини Марія Назарова поділилася іншими поясненнями на рахунок цієї маніпуляції.

Фото: unsplash.com

"Перед ін’єкцією медичний працівник виганяє бульбашки повітря з шприца або промиває систему перед тим як підключити її до вени. Буває залишилася булька, ви дивитесь на неї і страшно. Якщо булька попаде в вену, ви не помрете", - йдеться в дописі експертки у Twitter.

Лікарка зазначила, що для того, аби створити повітряну емболію, тобто смертельно небезпечну проблему коли повітря попадає в судини серця, потрібно різко увігнати в периферичну вену не менше 20 мл повітря. Інша справа, коли вена ближче до серця - центральні катетери, операції на мозку та грудній клітці.

Читайте також: Чи можна алкоголь після вакцинації: лікар розповіла про правила поведінки після щеплення.

Фото: unsplash.com

"Якщо випадково булька повітря попаде вам при внутрішньом‘язовому уколі або в вену на руці - нічого не станеться (при введенні в вену може бути на мить неприємне відчуття від тієї бульки). Звісно, медиків навчають виганяти бульки з шприца, та не бійтеся, якщо побачите одну-дві", - наголосила вона.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: здоров'я