RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Що таке дистильована вода і чи корисно пити її для здоров’я

Питна вода обов'язково має бути очищеною, і зробити її безпечною можна різними способами. Найпопулярніший з них - кип'ятіння, але деякі люди вважають, що найкраще пити дистильовану воду, яка практично не містить домішок та сторонніх іонів.

Ресурс доказової інформації про здоров'я "Бережи собі" випустив пояснення, чому регулярно пити дистилят - погана ідея.

Фото: https://t.me/berezhy_sebe

"Простими словами дистильована вода - це водяна пара, яка знову осідає у вигляді крапель, але майже без домішок, - йдеться в публікації "Бережи собі" в Telegram. - Таким чином вода позбавляється бактерій, органічних, хімічних речовин і від 99,9 % мінералів. Така вода відчувається дуже м'якою і не має смаку".

Дистильовану воду рекомендують використовувати для медичних процедур, догляду за волоссям та шкірою, на ній готують їжу для дітей із ослабленим імунітетом. Також такий варіант підходить для роботи в лабораторіях і захисту від корозії автомобільних деталей.

Читайте також: Вчені назвали напій, який може покращити стан печінки та захистити її від жирової хвороби.

Здоровим дорослим людям зовсім не обов'язково регулярно пити дистилят. Більше того, це може навіть зашкодити. Причина в тому, що така вода не містить важливих для організму мінералів: магнію, кальцію, натрію. При регулярному вживанні дистильованої води людина з часом може відчути себе гірше. Серед симптомів нестачі мінералів – втома, слабкість, м'язові спазми, ламкість зубів тощо.

Тим, хто регулярно п'є дистильовану воду, фахівці радять додатково збагачувати свій раціон важливими мікронутрієнтами.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я