RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Вчені назвали важливу умову здорової старості та довгого життя

Хороше здоров'я в літньому віці пов'язане з різними чинниками, але вчені з Національного інституту охорони здоров'я США вважають, що важливою його умовою є звичка пити достатньо води.

Дослідження, опубліковане в журналі eBioMedicine, показало: дорослі, які добре п'ють воду, рідше страждають від хронічних захворювань, таких як хвороби серця та легень. Також вони живуть довше за тих, хто не отримує достатньої кількості рідини.

Читайте по темі: Як виробити звичку пити достатню кількість води: поради лікаря.

Фото: Getty Images

Вчері використали дані про здоров'я 11 255 дорослих за 30-річний період. Вони простежили зв'язок між рівнями натрію у сироватці крові, які підвищуються при зниженні споживання рідини, та різними показниками здоров'я. Виявилося, що чим вищий рівень натрію, тим вища ймовірність розвитку хронічних захворювань та ознак біологічного старіння. Дорослі з вищим рівнем натрію також частіше помирали в молодшому віці.

"Результати показують, що правильна гідратація (вживання рідини) може уповільнити старіння та продовжити життя без хвороб", - йдеться у публікації.

Людям із високим рівнем натрію у сироватці рекомендували "безпечно" збільшити споживання рідини. Допоможе в цьому як вода, так і інші рідини: соки, овочі та фрукти з високим вмістом води. Вчені також зазначили, що близько половини людей у всьому світі не дотримуються рекомендацій щодо загального добового споживання води, яке часто починається з 6 склянок (1,5 літра).

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я