RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Корисніше та смачніше: дієтолог розповіла, що пити замість фруктових соків

Влітку люди намагаються максимально запастися вітамінами за допомогою свіжих фруктів і ягід. На жаль, надлишок цих смачних дарів природи загрожує зайвими кілограмами та проблемами із травленням. Те саме стосується і фруктових соків, які містять багато цукру. Дієтолог Світлана Фус назвала гарну альтернативу солодким напоям.

"За моїми спостереженнями люди мало вживають овочів. Пропоную для збільшення кількості овочів у харчуванні та його збагачення корисними речовинами використовувати смузі", - написала вона у Instagram.

Фото: Getty Images

Смузі – це ніжні напої, густі коктейлі із фруктів та овочів, які можна приготувати лише у блендері. Дієтолог пише, що в них повністю залишаються цінні харчові волокна, які губляться у процесі приготування соків.

"Фрукти та більшість овочів у смузі використовуються цілком, зі шкіркою - все корисне у вашій склянці. Саме харчові волокна дають нам почуття ситості, тому після смузі довгий час ми не згадуємо про їжу, тоді як після склянки фруктового соку почуття голоду з'являється швидко, - пояснює Фус. - Харчові волокна уповільнюють процес всмоктування цукру в кров після їжі, а запобігання різким стрибкам цукру - перша умова здорового зниження ваги".

Дієтолог порадила придивитися до смузі тим, хто не дуже любить овочі у свіжому вигляді. "Велика кількість харчових волокон сприятиме ефективному очищенню кишечника", - зазначила вона.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я