RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

Всі новини

Як правильно пити мінеральну воду, щоб не нашкодити здоров'ю: поради лікаря

У спеку важливо пити достатньо води, щоб уникнути зневоднення. При цьому не всі напої підходять для "безлімітного" вживання. Гастроентеролог Євгенія Белінська попередила, що мінеральну воду не можна пити на постійній основі, оскільки для цього існує столова. Особливо це важливо пам'ятати людям із хворобами шлунково-кишкового тракту (ШКТ), які вважають, що мінеральною водою можна "вилікувати" будь-які хвороби.

Фото: Getty Images

"Курс "лікування" повинен тривати 3 тижні, якщо ми говоримо про вживання мінеральної води по 150-200 мл 3 рази на день, - написала лікарка в Instagram. - Ви повинні бути впевнені, що з вашими нирками все гаразд, тому що лужні води не рекомендовані пацієнтам з фосфатними камінцями у нирках, а "кислі" - з оксалатними та уратними. Воду з магнієм не можна вживати при жовчно-кам'яній хворобі та діареї, тому що вона має жовчогінний ефект".

Також Євгенія Бєлінська розповіла, які мінеральні води українські лікарі використовують у гастроентерології при різних захворюваннях: "Гідрокарбонатно-натрієві добре допомагають при печії, гіперацидних станах ("Поляна Квасова", "Боржомі", "Набеглаві", "Лужанська-7", "Bílinská kyselka"). Вода з магнієм має жовчогінний ефект, її можна використовувати при запорах, гіпомоторній дисфункції жовчного міхура ("Донат магнію", "Zaječičká hořká"). Миргородська вода може застосовуватися у пацієнтів зі зниженою секрецією соляної кислоти у шлунку".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я