RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Чи можна запивати їжу водою і скільки пити, щоб схуднути: гастроентеролог дала відповіді

Влітку питання дотримання питного режиму особливо актуальне, адже вода запобігає тепловому удару і захищає серце у спеку. Також у теплі місяці багато хто намагається більше пити, щоб не набирати зайву вагу. Гастроентеролог Євгенія Белінська розповіла, чи дійсно вода допомагає схуднути і кому не варто надто налягати на рідину.

У Instagram лікар пише, що загальної норми пиття не існує: вона залежить від статі, віку, фізичної активності, температури повітря, харчування та стану здоров'я кожної конкретної людини.

"Потреба у воді збільшується при вагітності, лактації, лихоманці, діарейному синдромі, блювоті, прийомі осмотичних проносних засобів, а також при інтенсивних фізичних навантаженнях і спеці", - пише Белінська.

Якщо таких факторів немає, лікар рекомендує пити стільки, скільки хочеться. "Не варто недооцінювати свій організм. Він цілком здатний коригувати свої потреби. І потреба у воді реалізується саме через почуття спраги", - стверджує вона.

Фото: Getty Images

Міфом гастроентеролог назвала і те, що водою не можна запивати їжу, бо вона "не перетравиться". " Воду можна вживати під час їжі, вона не впливає на концентрацію шлункового соку і проходить через шлунок транзитом", - пояснює Белінська.

Вода сама по собі не є запорукою схуднення, але в деяких випадках допоможе знизити вагу.

"Вода не розчиняє жир. Інша справа, якщо людина замість води цілий день п'є соки, компоти, фреші, каву, чай, какао з цукром або солодкі газовані напої. Тоді так, варто замінити більшість із них водою. Це дозволить зменшити калораж на добу і сприятиме схудненню", - розповіла гастроентеролог.

Помірно вживати воду Євгенія Белінська порадила пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, хворобами нирок у стадії декомпенсації та гіпотиреозом, якщо ТТГ (тиреотропний гормон) не досяг нормального рівня.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я